П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На     петнадесети август                                                    2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН  КОСЕВ  

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №   599  по описа за 2018 година

На именното повикване в 10,00  часа, се явиха:

 

         ЗА РРП прокурор Узунова.

         ПОДСЪДИМИЯТ  лично и със защитник адв. С..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

         Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

          Р.Й.С.,  ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан,  управител на „Р.С.“***, постоянен адрес:***

           Съдът докладва представеното споразумение за решаването на делото на фаза ДП.

            ПРОКУРОРЪТ:  Поддържам постигнатото споразумение,  няма да соча други доказателства.

             АДВ.С.: Поддържам постигнатото споразумение, няма да соча други доказателства.

            Съдът счете делото за изяснено  от фактическа страна,

                   О П Р Е Д Е Л И :

          ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

            ПРОКУРОРЪТ: Поддържам така постигнатото споразумение. Считам, че така определените наказания са адекватни, отговарят на обществената опасност, взета е предвид и справката за съдимост на подсъдимият. Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала и моля да бъде одобрено.

             АДВ.С.: Моля да бъде одобрено постигнатото с РРП споразумение, считам, че  същото не противоречи на закона и морала, определените наказания съответстват на закона и извършените деяния.

           ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

           Съдът намира, че представеното споразумение не противоречи на закона и морала, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И :

             ОДОБРЯВА представеното споразумение, сключено между подс.  Р.Й.С., представляван от защитника си адв. С. *** от една страна, от друга РП – Разград, представлявана от прокурор Д.Недкова,  съгласно което:

           ПОДСЪДИМИЯТ  Р.Й.С., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан, управител на „Р.С.“***, постоянен адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че

           - На 26.07.2018г. в гр. Разград, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта- инспектор Стоян Петков Станев- ПИ в група „ТП“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград, младши инспектор Бисер Великов Маринов- полицай в група „ООР“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград , младши експерт Красимир Тодоров Димитров- Мл.ПИ в група „ТП“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград и младши инспектор Димитър Колев Недков- старши полицай в група „ООР“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред- престъпление по чл. 325, ал.2 вр. ал.1 от НК,

            - На 26.07.2018г. в гр. Разград, противозаконно пречил на органи на властта- Стоян Петков Станев - ПИ в група „ТП“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград и Красимир Тодоров Димитров- Мл.ПИ в група „ТП“, сектор „ОП“ на РУ- Разград при ОД МВР-Разград, да изпълнят задълженията си - престъпление по чл. 270, ал.1 НК и

              -  На 26.07.2018г. в гр.Разград, не изпълнил Съдебна заповед за незабавна защита от 25.07.2018г., издадена по гр.д. № 1370/2018г. по описа на PC- Разград, с която е определено временно местоживеене на детето Р. Радостинов С. при майката Яница Петрова Стефанова в гр.Разград, ул.“Средна гора“№14, като отказал да предаде намиращото се в дома му в гр.Разград, ул.“Странджа“№45 дете - престъпление по чл. 296, ал.1 НК.

             Страните се съгласяват за извършените престъпления да бъдат наложени при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ НК следните наказания:

            -  за престъплението по чл. 325, ал.2 вр. ал.1 от НК- „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:                                    a/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК

           -  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване            и    подписване          пред  съответния пробационен служител         или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и

         б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК

-   задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА.

- за престъпление по чл. 270, ал.1 НК- „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК

-     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване            и    подписване          пред съответния пробационен служител         или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК

-     задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

           -за престъпление по чл. 296, ал. 1НК -„ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК

-     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване            и    подписване          пред съответния  пробационен служител          или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК

-     задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

              На основание чл.23, ал.1 от НК, на обв. Р.Й.С. се определя едно общо наказание за посочените три престъпления, а именно „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК

-     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване            и    подписване          пред съответния  пробационен служител          или определено от него длъжностно лице два пъти седмично,

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК

-     задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА.

           Ha основание чл.59, ал.1, т.1 НК при изпълнение на наказанието пробация следва да се приспадне времето, през което обв.С. е бил задържан на 26.07.2018г. със Заповед per. № 1873 зз-75/18г. на РУ МВР- гр.Разград за срок до 24 часа.

          Част от направените по делото разноски, а именно в размер на 76,92лева се възлагат на обвиняемия С. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОД МВР- гр.Разград.

          Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

          Подсъдимият Р. Йораданов С. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

         Съдът

                      О П Р Е Д Е Л И :

          Прекратява  наказателното  производство по нохд 599/2018 г. по описа на РС – Разград.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.11 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: