П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На     шестнадесети август                                                 2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН  КОСЕВ  

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:  СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №   605  по описа за 2018 година

На именното повикване в 10,35  часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ лично и с адв.Митева, редовно преупълномощена.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.МИТЕВА: Да се даде ход на делото.

Съдът

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕМА самоличността на подсъдимият.
           Ш.Р.З., роден на *** ***, адрес за призоваване в страната: гр. Цар Калоян, ул. “Камчия“ № 4, български гражданин, с основно образование, работи като общ работник в „Мактур“ ООД, женен, неосъждан /реабилитиран по право/, ЕГН **********.

Съдът докладва представеното споразумение за решаване на делото на фаза ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.                                                                                     АДВ.МИТЕВА: Поддържаме споразумението. Няма са соча други доказателства.

Съдът счете делото за изяснено,

         О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.     

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите така сключеното споразумение, същото не противоречи на закона и морала, определеното наказани би постигнало целите, визирани в чл. 36 НК, тъй като отговоря на степента на извършеното.

АДВ.МИТЕВА: Моля да одобрите така представеното споразумение. Същото не противоречи на закона и морала, би постигнало целите, предвидени в НК.   В този смисъл моля за Вашият съдебен акт, като  следва да имате предвид, че разбираме последиците  от споразумението и сме го подписали доброволно.

ПОДСЪДИМИЯТ:  Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът  намира, че представеното споразумение не противоречи на закона и морала поради което

         О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА представеното споразумение, сключено между подс. Ш.Р.З., представляван от  защитника си адв. Н.Митева от АК – Разград от една страна, от друга РП – Разград, представлявана от  прокурор С.Монева, съгласно което:

          ПОДСЪДИМИЯТ  Ш.Р.З., роден на *** ***, адрес за призоваване в страната: гр. Цар Калоян, ул. “Камчия“ № 4, български гражданин, с основно образование, работи като общ работник в „Мактур“ ООД, женен, неосъждан /реабилитиран по право/, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 17.01.2018 г. в гр. Цар Калоян, обл. Разград причинил на Зюхтю Сюлейман Пюскюлю, от гр. Цар Калоян, област Разград средна телесна повреда, изразяваща се в: счупване на клиничните коронки на първи и втори горни десни зъби /резци/ почти до нивото на венеца, които по отделно и в съвкупност са обусловили трайно затруднение в дъвкателната функция /фаза на отхапване / и неясно изговаряне на думите /фъфлене/ за срок повече от един месец - престъпление по чл. 129, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

           Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. Ш. З., да му бъде наложено наказание, при условията на чл. 54 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от СЕДЕМ  МЕСЕЦА, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.                                                                                                               Възпитателната работа по отношение на подс. Ш. З. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.                                               Разноските по делото, в размер на 324,59 лева, се възлагат на подс. З., платими по сметка на ОД на МВР- Разград.                                         Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

                Подс. Ш.З. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

         Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

         Прекратява  наказателното производство по нохд 605/2018 г. по описа на РС – Разград.

         Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

         ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.42 ч.

         ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                       

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: