П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На     тридесети   август                                                     2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА  

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:  ДЕСИМИРА  НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №    635  по описа за 2018 година

На именното повикване в 10,00  часа, се явиха:

 

         ЗА РРП  прокурор Д.Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ лично и със защитник адв.Кр.К. от ДП.

          ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Нямам  искания за отводи.

          АДВ.К.: Да се даде ход на делото, нямам искания за отводи.

Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

 ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на Глава 29 НПК.

 СНЕ  самоличността на подсъдимият.

 С.  Е.И., роден на *** ***, адрес за призоваване в страната: с. Липник, общ. Разград, ул. “Н. Й. Вапцаров“ № 24, български гражданин, с основно образование, работи в „Карина - Агро“  гр. Русе, неженен – съжителстващ на смейни начала, осъждан, ЕГН **********.

 Съдът докладва постъпилото споразумение  за решаване на наказателното производство  по  БЪРЗО производство № 330 3M-137/2018 г. по описа на ОД на МВР- Разград.

  ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Считам, че не противоречи на закона и морала, предлагам  да го одобрите.

 АДВ. К.:  Поддържаме споразумението, подписали сме го доброволно, считаме, че не противоречи на закона и на морала и моля да го одобрите.

 ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

          Съдът не предлага промени в споразумението,  поради което и на основание  чл. 382 ал.6 от НПК вписва  следното съдържание на окончателното споразумение:

Днес, 23.08.2018 г. в гр. Разград, на основание чл. 381 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по БЪРЗО производство № 330 3M-137/2018 г. по описа на ОД на МВР- Разград, пр. пр. вх. № 740/2018г. по описа на РП- Разград, между: Северина Монева - прокурор в Районна прокуратура- Разград и адв. К.К. *** - защитник на обв. С.Е.И., по силата на което:                                                                               Страните се съгласяват бързото производство да бъде рещено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане на делото по общия ред.                                                                                                                      

Обвиняемият С.Е.И., роден на *** ***, адрес за призоваване в страната: с. Липник, общ. Разград, ул. “Н. Й. Вапцаров“ № 24, български гражданин, с основно образование, работи в „Карина-Агро“- гр. Русе, неженен, осъждан, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че: на 19.04.2018 г. в гр. Разград, управлява МПС - лек автомобил „Мерцедес Спринтер“ с per. № Р 3268 КА, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, наложена със: ЗППАМ № 17-1075-000960/18.09.2017 г., връчена му на 18.10.2017 г. и ЗППАМ № 17-1075-000962/18.09.2017 г., връчена му на 17.10.2017 г., и двете издадени от ВПД Началник Група към ОД на МВР гр. Разград, Сектор „Пътна Полиция“ - престъпление по чл. 343в, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК ЕИСПП № ПР.БПА21800137БРП                                                Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от обв. С.Е.И., да му бъде наложено наказание, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. «б» от НК, а именно: Пробация, включваща следните пробационни мерки:                                                       -   Задължителна регистрация по настоящ адрес на обвиняемия за срок от 8 месеца с периодичност два пъти седмично;

 - Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца;

  -   Безвъзмезден труд в полза на обществото - 100 часа за една година.

            -  Глоба в размер на 200 лева                                                               Разноски по делото - няма.                                                        Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.                                                                 Обвиняемия С.И.  декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение,  както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                 ПРОКУРОР:

                                        /Д.Недкова /

 

                  ЗАЩИТНИК:

                                          /адв.Кр.К./

 

 

                  ОБВИНЯЕМ:

                                          /С.И./

 

 

 

     Съдът след като   съобрази, че така  постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

           О П Р Е Д Е Л И:

     ОДОБРЯВА  постигнатото между подс. С.Е.И., представляван от защитника си адв. Кр.К. ***, представлявана от прокурор Д.Недкова споразумение, съгласно което:

     ПОДСЪДИМИЯТ С.Е.И., роден на *** ***, адрес за призоваване в страната: с. Липник, общ. Разград, ул. “Н. Й. Вапцаров“ № 24, български гражданин, с основно образование, работи в „Карина-Агро“- гр. Русе, неженен, осъждан, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че  На 19.04.2018 г. в гр. Разград, управлява МПС - лек автомобил „Мерцедес Спринтер“ с per. № Р 3268 КА, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, наложена със: ЗППАМ № 17-1075-000960/18.09.2017 г., връчена му на 18.10.2017 г. и ЗППАМ № 17-1075-000962/18.09.2017 г., връчена му на 17.10.2017 г., и двете издадени от ВПД Началник Група към ОД на МВР гр. Разград, Сектор „Пътна Полиция“ - престъпление по чл. 343в, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК   и му НАЛАГА наказание  при условията на чл. чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, а именно: Пробация, включваща следните пробационни мерки:                                                                    -   Задължителна регистрация по настоящ адрес на обвиняемия за срок от 8 месеца с периодичност два пъти седмично;

  -  Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца;

  - Безвъзмезден труд в полза на обществото - 100 часа за една година.

  -  Глоба в размер на 200 лева.

           ПРЕКРАТЯВА производството по  НОХД №  635/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.                                                                 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.      

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.05 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: