ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

Гр.Разград, 13.08.2018г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД в закрито съдебно заседание на тринадесети август две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

Като разгледа материалите по НЧХД № 446 по описа за 2018г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.247, ал.1, т.2 от НПК.

Постъпила е тъжба от З.С.П. *** против Ш.Р.П. ***, в която твърди, че Ш. П. му е причинил телесни увреждания- избиване /счупване/ на два горни предни зъба. Иска от съда да постанови присъда, с която да признае подсъдимият Ш.П. за виновен и да му наложи наказание, съответстващо на вината му, с присъждане на разноските по делото, както и да му заплати обезщетение в размер на 4 500 лв. неимуществени вреди и 697 лв. имуществени вреди.

След запознаване с твърденията в тъжбата и приложените към нея писмени доказателства, както и постъпилата от Районна прокуратура гр.Разград справка вх.№ 7231/30.07.2018г. констатирах, че на за същите обстоятелства, изложени в тъжбата е образувано и се води ДП № 1873 ЗМ- 29/2018г. по описа на РУ на МВР- Разград, като обвиняем е привлечено лицето Ш.Р.П. *** за престъпление по чл.129, ал.2 във вр. с ал.1 от НК за това, че на 17.01.2018г. в гр.Цар Калоян е причинил на З.С.П. *** средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на клиничните коронки на първи и втори горни десни зъби /резци/ почти до нивото на венеца, които по отделни и в съвкупност са обусловили трайно затруднение на дъвкателната функция /фаза на отхапване/ и неясно изговаряне на думите /фъфлене/ за срок повече от един месец. Към настоящия момент цитираното ДП е приключило и предстои изготвяне на обвинителен акт и внасянето му в Районен съд гр.Разград.

С оглед на изложеното намирам, че са налице основанията на чл.250, ал.1, т.1 във вр. с чл.24, ал.1, т.6 от НПК за прекратяване на наказателното производство по настоящото дело, тъй като спрямо същото лице за същото престъпление има незавършено наказателно производство. Освен това от изложеното в тъжбата и приложените писмени доказателства се установява, че описаното деяние се преследва по общия ред /за което именно е образувано и ДП/, а не по тъжба на пострадалия.

По изложените съображения  Разградският районен съд

 

                                                 О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производството по НЧХД № 446/2018г. на Районен съд гр.Разград на основание чл.250, ал.1, т.1 във вр. с чл.24, ал.1, т.6 от НПК.

Определението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд по реда на глава 21 в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: