Р Е Ш Е Н И Е

 

                                             2018 година                                   град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД

 

 

                      

На   седми август                                                                           2018 година

в публично заседание, в състав:

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ Б.

                                 

 

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

ГР.  дело    1307  по описа на съда за 2018 година

 

Р  Е  Ш  И:

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на И.Х.И., ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********  и двамата  от гр. Разград, жк. „******„, бл. *, вх. *,  ет. *, ап. * срещу Р.Л.И., ЕГН ********** ***, като:

          ЗАДЪЛЖАВА Р.Л.И., ЕГН ********** ***  да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на И.Х.И.,  ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********  и двамата  от гр. Разград, жк. „****„, бл. **, вх. **,  ет. **, ап. **.

          ЗАБРАНЯВА на Р.Л.И., ЕГН ********** *** да приближава И.Х.И.,  ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********, както и жилището им, находящо се в гр. Разград, жк. „*****„, бл. **, вх. **, ет. **, ап. **, местоработата, местата за социални контакти и отдих на молителката и детето,  за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

          ОПРЕДЕЛЯ временно местоживеенето на малолетното дете М. Р. Л., ЕГН ********** при майката И.Х.И.,  ЕГН ********** *** за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като определя режим на лични отношения на детето с Р.Л.И., ЕГН ********** всяка първа и трета събота от месеца за времето от 10 до 12 ч. в присъствие на социален работник.

          ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на И.Х.И.,  ЕГН **********, за налагане на мярката за защита по чл.5, ал.1, т.5 от ЗЗДН. 

          НА основание чл. 5, ал. 4 от ЗЗДН НАЛАГА на      Р.Л.И., ЕГН ********** ГЛОБА в размер на 250.00 лева (двеста и петдесет лева) и ГО ОСЪЖДА да заплати държавна такса за образуване и разглеждане на делото в размер на 25.00 лева (двадесет и пет лева).

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Разградски окръжен съд в 7-дневен срок от връчването му на страните. Обжалването не спира изпълнението на заповедта.

          СЛЕД влизане в сила на настоящото решение, препис от същото да се изпрати до РУП Разград за сведение, както и до Дирекция Социално подпомагане, отдел Закрила на детето гр. Разград за сведение и изпълнение на режима на лични отношения между ответника Р.Л.И. и детето М. Р. Л..

         

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: