СЪДЕБНА  ЗАПОВЕД

                                    07.08.2018 година,  гр. Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

        

Съдия Николай Борисов

                   НА основание чл. 16, ал. 1 от Закона за защита от домашно насилие, като констатира, че решението  по гр. д. №  1307/2018 г. подлежи на незабавно изпълнение разпореди, да се издаде следната

 

З А П О В Е Д:

 

         НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на И.Х.И., ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********  и двамата  от гр. Разград, жк. „Орел„, бл. *, вх. *,  ет. *, ап. * срещу Р.Л.И., ЕГН ********** ***, като:

         ЗАДЪЛЖАВА Р.Л.И., ЕГН ********** ***  да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на И.Х.И.,  ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********  и двамата  от гр. Разград, жк. „Орел„, бл. *, вх. *,  ет. *, ап. *.

         ЗАБРАНЯВА на Р.Л.И., ЕГН ********** *** да приближава И.Х.И.,  ЕГН ********** и малолетното дете М. Р. Л., ЕГН **********, както и жилището им, находящо се в гр. Разград, жк. „Орел„, бл. *, вх. *, ет. *, ап. *, местоработата, местата за социални контакти и отдих на молителката и детето,  за срок до приключване на гр.д. №  1307/2018 г. по описа на РС – Разград.

         ОПРЕДЕЛЯ временно местоживеенето на малолетното дете М. Р. Л., ЕГН ********** при майката И.Х.И.,  ЕГН ********** *** за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като определя режим на лични отношения на детето с Р.Л.И., ЕГН ********** всяка първа и трета събота от месеца за времето от 10 до 12 ч. в присъствие на социален работник. ПРЕДУПРЕЖДАВА Р.Л.И., ЕГН ********** за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

            УКАЗВА  на полицейските органи да следят за изпълнението на заповедта.

         Препис от заповедта да се връчи на страните и да се изпрати служебно на РУ”П” Разград за изпълнение, както и до Дирекция Социално подпомагане, отдел Закрила на детето гр. Разград за сведение и изпълнение на режима на лични отношения между ответника Р.Л.И. и детето М. Р. Л..

        

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: