Р Е Ш Е Н И Е

 

                                              2018 година                                  град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     единадесети септември                                                       2018 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело № 614 по описа за 2018 година

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемата Р.С.И., родена на *** ***, българска гражданка с основно образование, омъжена, неосъждана, безработна, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че на 09.02.2018 година в с. Побит камък, общ. Разград, при управление на МПС – лек автомобил „Фолксваген Поло“ с рег. № РР 00 18 ВС, нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в чл. 5, ал. 1, т. 1 от ЗДвП, и чл. 3 от ППЗДвП, чл. 20, ал. 1 от ЗДвП, чл. 40, ал.1 от ЗДвП и чл. 94, ал. 1 от ППЗДвП, чл. 40, ал. 2 от ЗДвП и чл. 94, ал. 2 от ППЗДвП, и по непредпазливост причинила средна телесна повреда на повече от едно лице, а именно на две лица: В. И. ***, изразяваща се в многофрагментно счупване на голямопищялната кост на дясната подколенница с разместване на костните фрагменти, което по своята медико-биологична характеристика обуславя трайно затрудняване на движението на десния долен крайник, и на П. М. М. от с. Побит камък, общ. Разград, изразяваха се в счупване на капачката на лявата колянна става, което по своята медико-биологична характеристика обуславя трайно затрудняване на движението на левия долен крайник, като след деянието е направила всичко зависещо от нея за оказване помощ на пострадалите, - престъпление по чл. 343а, ал. 1, б. „в“, пр. 1, във вр. с чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „а“, пр. 2, във вр. с ал. 1, б. „б“, пр. 2, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК я ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и й налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1000.00 /хиляда/ лева.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 78а, ал. 4, във вр. с чл. 343г, във вр. с чл. 343а от НК НАЛАГА на  обвиняемата Р.С.И., ЕГН **********, наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

ОСЪЖДА обвиняемата Р.С.И., ЕГН **********, да заплати на Държавата по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата от 632,30 /шестстотин тридесет и два лв. и 30 ст./ представляваща разноски на досъдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: