П Р И С Ъ Д А

 

                                           2018 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На  пети септември                                              2018 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА        

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор:  

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                     НЧХ  дело №        249       по      описа за   2018  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият М.Д.М., роден на ***г***, български гражданин, с висше образование, неженен- съжителстващ на семейни начала, осъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 01.12.2017г. в съдебно заседание по гр.д.№ 661/2017г. по описа на Районен съд гр.Попово, е обидил М.А.С. *** с думите „глупав“ и „прост“, в присъствието на председателя на състава- съдия П.П. и секретар Д.Б., с което публично е унизил честта и достойнството му- престъпление по чл.148, ал.1, т.1 във вр. с чл.146, ал.1 от НК, поради което и във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ГЛОБА в размер на 3000 /три хиляди/ лева и ОБЩЕСТЕВНО ПОРИЦАНИЕ, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по Радиовъзел гр.Търговище.    

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимият М.Д.М. ДА ЗАПЛАТИ на М.А.С. сумата от 1000 /хиляда/ лева, като обезщетение за причинените неимуществени вреди в резултат на престъплението.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд гр.Разград.

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: