П Р И С Ъ Д А

 

                                  2018 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     седемнадесети юли                                                             2018  година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.С.

                                                                             А.Б.

 

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                     НОХ дело №    366   по описа за 2018 година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.Г.П., роден на ***г. в**, с адрес за призоваване в страната: **, постоянно пребиваващ в Р. България, руски гражданин, със средно образование, разведен,  безработен, осъждан,  ЕГН **********, за ВИНОВЕН  в това,  че нa 31.01.2018 г. в гр. Разград, е повредил противозаконно чужда вещ - АТМ терминално устройство РВ 611002, като е унищожил лицев панел на АТМ терминално устройство - Fascia, IFDI от АТМ, защитно стъкло, рамка с функционални бутони - FDK, защитна козирка за монитор, декоративна рамка за лицев панел - Fascia Collar Kit Standart на обща стойност 2637,00 лева собственост на „Юробанк България“ АД клон Разград - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 НК налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК намалява с 1/3 и определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  в размер на ЕДНА ГОДИНА, което да изтърпи при първоначален строг режим в затворническо заведение определено по съответния ред.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА от така определеното наказание времето през което подсъдимия е бил с мярка за неотклонение Задържане под стража.

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Г.П., ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това на 31.01.2018 г. в гр. Разград, в условията на опасен рецидив, да е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - невъзпитаност, отправяне на псувни, буйство, нанасяне на множество удари по АТМ терминално устройство - престъпление по чл. 325, ал. 5 във вр. с ал. 1 от НК във вр.с чл.29, ал.1, б.“б“ от НК, поради което и на основание чл. 304, предл. 3 от НПК го ОПРАВДАВА  по тази част на обвинението.

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.Г.П., ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това на 20.02.2018г. в гр. Разград, да е запалил имущество на значителна стойност - лек автомобил марка „Опел“ модел „Астра“ с per. РР3212ВК, на стойност 1500 лева, собственост на М.З.К. от с.гр., като нанесената щета е в размер на 165,00 лева - престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК, поради което и на основание  чл. 304, предл. 4 от НПК го ОПРАВДАВА по тази част на обвинението.

         ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.П., ЕГН **********, да заплати на М.З.К., ЕГН **********  сумата от 165.00 лева (сто шестдесет и пет лева), представляваща обезщетение за причинените по лекия автомобил имуществени вреди, ведно със законната лихва считано от 20.02.2018 година до  окончателно изплащане на сумата.

            ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.П., ЕГН **********, със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на ОД МВР Разград сумата от 1071.48 лева (хиляда седемдесет и един лева и 48 ст.), представляващи разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 50,00 (петдесет) лева, представляваща  държавна такса върху уважения граждански иск.

            ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1 бр. кашон съдържащ стопилки по ДП № 1873 ЗМ-82/2018 г. по описа на РУ на МВР Разград  след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени по надлежния ред.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред ОСРз.

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗЕСЕДАТЕЛИ: 1.                                        2.