П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд        наказателен                                      състав

На      единадесети септември                                                    2018 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                                                   

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ОХ. дело №  647 по описа за 2018 година

На именното повикване в   13.34  часа, се явиха:

ЗА РРП се явява прокурор Тупев.

ПОДСЪДИМАТА редовно призована, се явява лично и със защитник адв. Махмуд от АК Русе.

ПРОКУРОРЪТ: Не сме призовавали свидетелите, тъй като междувременно с подсъдимата и защитника сме сключили споразумение.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Сключихме споразумение с подсъдимата и защитника й, което Ви представям и моля производството да протече по реда на глава 29 НПК.

АДВ. МАХМУД: Да се даде ход на делото. Постигнахме споразумение с прокурорът за решаване на делото и моля производството да продължи по реда на глава 29 НПК.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, като съобрази така заявеното от страните по даване ход на делото и депозираното по реда на чл.384, ал.1 НПК споразумение постигнато между тях, намира, че за престъплението за което на подсъдимата е повдигнато и предявено обвинение процесуалния закон допуска производството по делото да приключи по реда на глава 29 НПК, не са налице отрицателните предпоставки на чл.381, ал.2 НПК, с деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на възстановяване или обезщетяване, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в чл.381, ал.5 и 6 НПК, т.е. налице са предпоставките производството по делото да протече по реда на глава 29 НПК и  

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА производството е по реда на глава 29 НПК по постъпило в съда споразумение по реда на чл.384  НПК постигнато между РРП представлявана от прокурор Тупев от една страна, от друга И.Н.Г. – ЕГН ********** обвиняема по ДП № 1873 ЗМ- 450/18 г.по описа на РУ МВР Разград за извършено от нея на 23.08.18 г. в гр. Разград престъпление по чл.343б, ал.1 НК и защитника й адв. Махмуд от АК Русе.

СНЕМА самоличността на подсъдимата.

И.Н.Г. – родена на ***, български гражданин, образование средно, неомъжена, неосъждана, с. Д**, безработна, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. МАХМУД: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл.382, ал.4 НПК към подсъдимата:

ПОДСЪДИМАТА: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласна с тях. Доброволно го подписах.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните на осн. чл.382, ал.6 НПК

                   О П Р Е Д Е Л И :

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурорът, защитника и подсъдимата.

 

                   СПОРАЗУМЕНИЕ

за решаване на наказателното производство по НОХД № 647/18 г. по описа на Районен съд гр. Разград

Днес, 04.09.2018 г. в гр. Разград, на основание чл.384, ал.1 вр. чл.381 от НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 647/18 г. по описа на Районен съд гр. Разград  между: Галин Тупев – мл. прокурор в РРП и адв. Сеид Махмуд – АК Русе – защитник на подсъдимата И.Н. Г.- ЕГН **********, по силата на което:

І. Страните се съгласяват НОХД № 647/18 г. по описа на РРС да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ІІ. Подс. И.Н. Г., ЕГН **********,***., български гражданин, средно образование, неомъжена, безработна, неосъждана, с адрес за призоваване в страната: с. Д., общ. Разград се признава за ВИНОВНА за това, че на 23.08.2018 г. в гр. Разград е управлявала МПС – лек автомобил марка „Фолксваген Голф“ с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.60 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. И.Н.Г., да й бъде наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – 11 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което, на осн.чл. 66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3. Възпитателната работа по отношение на подс. Г. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето й.

4. Страните приемат на подс. И.Н.Г. да се наложи при условията на чл.55, ал.2 вр. ал.1, т.1 НК наказание  ГЛОБА в размер на 190 лв., предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

5. Разноски по делото не са направени.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимата И.Н.Г. декларира, че е съгласна изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                        МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                     /Г. ТУПЕВ/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                    /адв. С. МАХМУД/

 

ПОДСЪДИМ:

                    /ИЛ. Г./

 

 

             СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено и на осн.чл.382, ал.7 НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Тупев от една страна, от друга подсъдимата И.Н.Г.- ЕГН ********** и защитника й адв. С. Махмуд от АК Русе споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 647/18 г.по описа на РРС в следния смисъл:

Подс. И.Н.Г., ЕГН **********,***., български гражданин, средно образование, неомъжена, безработна, неосъждана, с адрес за призоваване в страната: с. Д** общ. Разград се признава за ВИНОВНА за това, че на 23.08.2018 г. в гр. Разград е управлявала МПС – лек автомобил марка „Фолксваген Голф“ с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.60 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. И.Н.Г., да й бъде наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – 11 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което, на осн.чл. 66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Възпитателната работа по отношение на подс. Г. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето й.

Страните приемат на подс. И.Н.Г. да се наложи при условията на чл.55, ал.2 вр. ал.1, т.1 НК наказание  ГЛОБА в размер на 190 лв., предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

Разноски по делото не са направени.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимата И.Н.Г. декларира, че е съгласна изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на осн. чл. 24, ал.3 НПК

                   О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 647/18 г.по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  13.58 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: