П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2018 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На          шестнадесети октомври                                                    2018 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                          

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 524 по описа за 2018  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия  В.П.Т., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 20.02.2018 година в гр. Разград, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 5 F-ADB, 5F-MDMB-PINACA с нетно тегло 1,63 грама на стойност 24.45 лв., което съгласно Приложение № 1 към чл. 3, ал. 1 от Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични във връзка с чл. 3, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите са поставени под контрол, включени в Списък 1 – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“, като случаят е маловажен – престъпление по чл. 354а, ал. 5, във вр. с ал. 3, т. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 500.00 /петстотин/ лева.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – наркотични вещества да останат на съхранение в ЦМУ отдел „МРР-НОП“ гр. София.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – 1 бр. електронна везна черна на цвят, модел „Capasity-300g x0,000G“, 1 бр. пакетче с хартийки за свиване на цигари, 1 бр. найлоново пликче запечатано с восъчен печат на НИКК на основание чл. 53, ал. 1,  б „а“ от НК се ОТНЕМАТ в полза на Държавата.

          ОСЪЖДА подсъдимия В.П.Т., ЕГН **********, да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата 110.63 /сто и десет лева и 63 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 50.00 /петдесет/, представляваща разноски в съдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: