П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На      трети  октомври    2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор: ДАНИСЛАВ Н.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №     708    по описа за 2018 година

На именното повикване в 11,30  часа, се явиха:

 

         ЗА РРП  прокурор Н..

         ПОДСЪДИМИЯТ В.А.Г.,  призован по реда  на чл. 358 ал.3 НПК, явява се лично и със защитник адв.Ковалаков, ред.упълномощен и приет от съда от днес.

          За същият се явява и упълномощеният от ДП защитник адв.А.М..

         ПОДСЪДИМИЯТ: Държа да ме защитава адв.Ковалаков, отказвам се от адв.М..

           С оглед изявлението на подсъдимият съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

          ОСВОБОЖДАВА  от съдебната зала адв.А.М..

         СВИДЕТЕЛИТЕ, призовани по реда на чл. 358 ал.3  НПК,  от тях се явява лично свид.Т..

          Останалите свидетели  не се явяват.

         ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като заявявам, че нямаме искания за отводи и по д-вата. По реда на съд.следствие представям споразумение,  постигнато с подс. и неговия защитник за решаване на делото по реда на Глава 29 НПК.

           АДВ.КОВАЛАКОВ: Нямам искания за отводи. Моля да одобрите постигнатото  споразумение.

          С оглед изявлението на страните съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :.

         Освобождава свид. Т. от съдебната зала.

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  по реда на Глава 29 НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият

           В.А.Г., роден на ***г***, български гражданин, със средно образование,  женен, работи в „БГ СОД“ ООД - Варна, неосъждан, ЕГН  **********.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния  акт. 

         ПРОКУРОРЪТ: Представям постигнатото междувременно с подс. и неговия защитник споразумение, считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

         АДВ.КОВАЛАКОВ: Поддържаме подписаното от нас споразумение, моля да го одобрите.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         Съдът не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382 ал.6 от НПК вписва следното  съдържание на окончателното споразумение:

 

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  адв.Р.КОВАЛАКОВ – АК - гр.Разград, защитник на подс.В.А.Г.,  роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, женен, работи в „БГ СОД“ ООД, неосъждан, ЕГН ********** и ДАНИСЛАВ Н. ***.  

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 708/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу подс.В.Г. за това, че:

На 12.09.2018г., в с.Гецово, общ.Разград  е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Голф“ с рег.№ В 06 60 НК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,03 на хиляда, установено по надлежния ред, съгласно Наредба № 1 от 19.07.2017г. за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техните аналози – престъпление по чл.343б, ал.1 от  НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс.В.Г. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл.343б, ал.1 от  НК.

2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.В.Г. за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК6 месеца  „лишаване от свобода”, изтърпяването на, което, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.В.Г. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

4.Възпитателната работа по отношение на подс.В.Г. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

5.На основание чл.59, ал.2 от НК се зачита времето, през което подс.В.Г. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа, на 12.09.2018г.

6.На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс.В.Г. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 20 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс.В.Г. е лишен от това право по административен ред, считано от 12.09.2018г. 

7.Разноски по делото - няма.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс.В.А.Г. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният В.А.Г., ЕГН **********, на основание чл.381, ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ЗАЩИТНИК:                                                    ПРОКУРОР:

                     /адв.Р.КОВАЛАКОВ/                                          /Д.Н./                                            

 

 

 

ПОДСЪДИМ:

                      /В.Г./

                

 

 

 

         Съдът след като  се убеди, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала,

                   О П Р Е Д Е Л И :

Одобрява постигнатото между подс. В.А.Г., представляван от защитника си адв. Р.Ковалаков от  АК – Разград и РП – Разград, представлявана от прокурор Д.Н. споразумение, съгласно което:

  ПОДСЪДИМИЯТ В.А.Г., роден на ***г***, български гражданин, със средно образование,  женен, работи в „БГ СОД“ ООД - Варна, неосъждан, ЕГН  *********   се признава  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 12.09.2018г., в с. Гецово, общ.Разград  е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Голф“ с рег.№ В 06 60 НК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,03 на хиляда, установено по надлежния ред, съгласно Наредба № 1 от 19.07.2017г. за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техните аналози – престъпление по чл.343б, ал.1 от  НК, като му налага наказание  при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НКШЕСТ  МЕСЕЦА  „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, изтърпяването на, което, на основание чл.66, ал.1 от НК, СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ  ГОДИНИ.

На основание чл.55, ал.3 от НК  не  налага на подс.В.Г. по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

Възпитателната работа по отношение на подс.В.Г. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.2 от НК  ЗАЧИТА времето, през което подс.В.Г. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа, на 12.09.2018г.

На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК  налага  на подс.В.Г.  наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ДВАДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 от НК   ЗАЧИТА времето, през което подс.В.Г. е лишен от това право по административен ред, считано от 12.09.2018г. 

          Прекратява производството по  нохд 708/2018 г. по описа на РС – Разград.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в   11.42 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

                           

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: