П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На       двадесет и девети  октомври    2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ   ИВАНОВА

                        

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №    769  по описа за 2018 година

На именното повикване в 9,30  часа, се явиха:

 

        

         ЗА РРП  прокурор Узунова.

         ПОДСЪДИМИЯТ  Т.Ф.Ф.,  призован по реда  на чл. 358 ал.3 НПК, явява се лично и със защитник  адв. Пенчикова, ред.упълномощен и приета от съда от днес.

         СВИДЕТЕЛИТЕ, призовани по реда на чл. 358 ал.3  НПК,  от тях се явява лично свид. Сечкинов.

         ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Моля да приемете като доказателство разписката и призовката, които удостоверяват призоваването на свидетелите и подсъдимия за днешното с.з. Постигнали сме споразумение с подс. и неговия защитник,  моля делото да протече по реда на Глава 29 НПК. Нямам искания за отводи.

АДВ.ПЕНЧИКОВА: Да се даде ход на делото, като заявявам, че нямаме искания за отводи и по д-вата. Няма да соча доказателства, постигнали сме споразумение  и молим производството да продължи по реда  на Глава 29 НПК.

          С оглед изявлението на страните съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :.

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  по реда на Глава 29 НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

           Т.Ф.Ф., роден на *** ***, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно  специално образование, неженен, неосъждан /има наложено административно наказание по чл.78а от НК/, ЕГН **********.  

         ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния  акт. 

         ПРОКУРОРЪТ: Представям постигнатото междувременно с подс. и неговия защитник споразумение, считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

         АДВ.ПЕНЧИКОВА: моля да одобрите постигнатото споразумение,  Считам, че са налице предпоставките за неговото приключване.  Предвид това, че обвинението е за престъпление, което не е изключено от хипотезата на Глава 29 НПК за сключване на споразумение, не са настъпили щети, които да подлежат на възстановяване. Считам, че предвиденото  с него наказание  не противоречи на закона и на морала, предвид младата възраст на подзащитния ми и обстоятелството, че н е осъждан,  обстоятелството, че това е първото му такова провинение от такъв вид и с  така  предвиденото наказание ще бъдат изпълнение целите на чл. 36 НК и моля да го одобрите.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         Съдът не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382 ал.6 от НПК вписва следното  съдържание на окончателното споразумение:

Днес, 29.10.2018 г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 769/2018 г. по описа на Районен съд – Разград, между:  ПАВЛИНА УЗУНОВА – прокурор в Районна прокуратура- Разград и адв. МИЛЕНА ПЕНЧИКОВА, АК- Разград, защитник на подс. Т.Ф.Ф., роден на ***г***, български гражданин, със средно специално  образование, неженен,  неосъждан /има наложено  административно наказание по чл.78а от НК/, ЕГН   **********,***, по силата на което:

І. Страните се съгласяват НОХД № 769/2018 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ІІ. Подс. Т.Ф.  Ф. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 12.10.2018г., в гр.Разград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А8“ с рег. № РР 9009 ВС, след употреба на наркотични вещества – кокаин – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

ІІІ. 1. Страните се съгласяват за така извършеното престъпление от подс. Т.Ф.Ф., при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, да му бъдат наложени следните наказания:

1. 1. лишаване от свобода за срок от 4  месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години;

1. 2. глоба в размер на 500 лева.

2. На основание чл. 343г вр. с чл. 343б, ал. 3 от НК на подс. Т.Ф.Ф. се налага наказание лишаване от право да  управлява МПС за срок от 1 година , като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право.

3. Възпитателната работа по отношение на подс. Т.Ф.Ф. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

4. Разноски по делото няма.

ІV. 1. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2. Подс. Т.Ф.Ф. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

ПРОКУРОР:

/П. УЗУНОВА/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                 /адв. М. ПЕНЧИКОВА/

 

 

ПОДСЪДИМ:

                                                                           /Т. Ф./

 

 

 

 

           Съдът след като  се убеди, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала,

                   О П Р Е Д Е Л И :

Одобрява постигнатото между подс. Т.Ф.Ф.,    представляван от защитника си адв.  Пенчикова  от  АК – Разград и РП – Разград, представлявана от прокурор П.Узунова  споразумение по НОХД  769/2018 г. по описа на РС - Разград, съгласно което:

 

 ПОДСЪДИМИЯТ Т.Ф.Ф., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно специално  образование, неженен,  неосъждан /има наложено административно наказание по чл.78а от НК/, ЕГН **********  се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че  на 12.10.2018г., в гр. Разград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А8“ с рег. № РР 9009 ВС, след употреба на наркотични вещества – кокаин – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, като му налага наказание  при условията на чл.55 ал.1 т.1 от НК   „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“  за срок от ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ  ГОДИНИ  и  ГЛОБА в размер на 500  /ПЕТСТОТИН/ лева.                                                                                           На основание чл. 343г вр. с чл. 343б, ал. 3 от НК ЛИШАВА  подс. Т.Ф.Ф. от право  да  управлява МПС  за срок от ЕДНА  ГОДИНА, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК  ЗАЧИТА времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право.                                                                  Възпитателната работа по отношение на подс. Т.Ф.Ф. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.                   Прекратява производството по  нохд 708/2018 г. по описа на РС – Разград.                                                                                                                    Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     9.44 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: