Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

                                  № 352, 08.10.2018г., гр.Разград

 

                                В    И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                                         състав

На пети октомври                                                        две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТАЛИНА ДОЧЕВА

                                                                            

Секретар Живка Ранкова

като разгледа докладваното от председателя

бр.дело № 1674 по описа за 2018г.

 

          

 

                                                     Р     Е     Ш     И     :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между К. ***, ЕГН ********** и Л.Д.Г. ***, ЕГН **********, сключен на 05.06.2010г. с акт №0063 на Община-Разград, по взаимно съгласие.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение :

 

           Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете Г. К. Г., ЕГН ********** се предоставя на майката Л.Д.Г., ЕГН **********.

             На бащата К.Г.Г. се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца, от 10ч. в събота до 16ч. в неделя, с преспиване при бащата; тридесет дни през лятото /м.юни, юли или август/ и 20дни през зимата/м.декември, януари или февруари/, в период когато детето е във ваканция и майката не е в редовен отпуск; за нова година, Коледа, Великден и други официални и религиозни празници-след предварителна уговорка между родителите, но не по-малко от по един ден с преспиване за всеки празник; два дни с преспиване за рождения ден на бащата; извън регламентираните дни и по желание на детето-по всяко време, но след предварителна уговорка между родителите. Бащата има право да участва в организацията и присъства при провеждането на рождения ден на детето.

             Бащата К.Г.Г., ЕГН ********** ще заплаща на малолетното си дете Г. К. Г., ЕГН **********, чрез нейната  майка и законен представител Л.Д.Г., ЕГН **********  месечна издръжка от 130лв./сто и тридесет лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпването на законовите предпоставки за нейното изменяване или отмяна. Издръжката е платима до 20-то число на текущия месец.

            К.Г.Г., ЕГН ********** ПОЛУЧАВА В ДЯЛ и става изключителен собственик на придобития през време на брака поземлен имот №135 от кв.7 с площ от 2073кв.м. по КП на с.О., с адм.адрес с.О.*****, за който е отреден парцел VIII-135по ЗРП на селото,при граници запад имот №134, изток-имот №137, юг-улица, ведно с построените в имота сгради:полумасивна жилищна сграда, състояща се от един жилищен етаж и един приземен етаж /сутерен/, всеки със ЗП от 65кв.м., изба с полезна площ от 15кв.м. и паянтова лятна кухня със ЗП от 12кв.м.

            Данъчната оценка на имота е 5578.60лв.

            К.Г.Г., ЕГН ********** поема задължение да изплаща за своя сметка сключения на 22.06.2018г. договор за кредит за текущо потребление с Банка ДСК ЕАД в размер на 34200лв., със срок за погасяване 120 месеца и месечна вноска в размер на 380лв.

           Л.Д.Г., ЕГН ********** ПОЛУЧАВА В ДЯЛ и става изключителен собственик на придобития през време на брака лек автомобил марка Мицубиши, модел Паджеро Пинин с рег. № ***, рама /ВИН/ ****, двигател № ***, цвят-бял,бензин.

            Застрахователната стойност на МПС е 500лв.

            Л.Д.Г., ЕГН ********** поема задължение да изплаща за своя сметка сключения на 05.12.2017г. договор за потребителски паричен кредит с Уникредит кънсюмър Файненсинг ЕАД в размер на 20000лв., със срок за погасяване 120 месеца и месечна вноска в размер на 243.15лв.

           С извършеното разпределение се погасяват имуществените отношения относно описаното и придобито по време на брака имущество, като страните НЕ СИ дължат УРАВНЕНИЕ на дяловете и декларират, че няма да имат претенции за в бъдеще.

           Страните нямат взаимни претенции за издръжка.

           След прекратяването на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Д.

           ОСЪЖДА Л.Д.Г. да заплати по сметка на РРС окончателна държавна такса в размер на 20лв. и държавна такса върху стойността на дела си в размер на 10лв.

           ОСЪЖДА К.Г.Г. да заплати по сметка на РРС окончателна държавна такса в размер на 20лв., държавна такса върху присъдената издръжка в размер на 93.60лв. и държавна такса върху дела си в размер на 111.57лв.

           Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: