Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  409                                         09.11.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                               състав

На     седми ноември                                                две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар       Даринка Димитрова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№899 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

 

Р  Е  Ш  И  :

 

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес *** и Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес *** на 03.09.2005 г. в гр.Разград  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1.Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете К. Л.Г., ЕГН ********** се предоставя на бащата Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес ***   и местоживеенето му се определя при този родител, като РЕЖИМА НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на майката М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес *** с Л. се определя както следва: всяка втора и четвърта седмица от месеца от 8,00 часа в събота до 16,00 часа в неделя и 30 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

            2.Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете Й. Л. Г., ЕГН ********** се предоставя на майката М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес ***, респ. местоживеенето на детето се определя при този родител, като РЕЖИМА НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на бащата Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес *** с Й. се определя както следва: всяка първа и трета седмица от месеца от 8,00 часа в събоат до 16,00 часа в неделя и 30 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

            3. М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна парична издръжка на малолетното си дете К. Л. Г., ЕГН **********, действащо чрез своя родител и законен представител Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес *** в размер на 150 лв. /сто и петдесет лева/ , считано от 01.09.2018 г. ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменяване или прекратяване на издръжката.

            4.Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна парична издръжка на малолетното си дете Й. Л. Г., ЕГН **********, действащо чрез своя родител и законен представител М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес *** в размер на 150 лв.  /сто и петдесет лева/, считано от 01.09.2018 г. ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменяване или прекратяване на издръжката.  

            5.Съпрузите нямат придобити недвижими имоти по време на брака.

            6.Полученият заем от банка „Сибанк“АД, клон Разград ще се изплаща от Л.М.Г., ЕГН **********, като М.Р.Г., ЕГН ********** няма задължение за погасяването му.

            7.Движимите вещи, закупени по време на брака, представляващи покъщнина, са разпределени между съпрузите доброволно преди образуването на настоящото дело.

            8.Съпрузите не си дължат издръжка за в бъдеще един на друг.

            9.След прекратяването на брака съпругата М.Р.Г., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилно име К.

ОСЪЖДА М.Р.Г., ЕГН ********** с адрес ***  .ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. / двадесет лева/ за прекратяването на брака, както и  държавна такса 108 лв. /сто и осем лева/ върху уговорения размер на издръжката.

ОСЪЖДА Л.М.Г., ЕГН ********** с адрес ***.ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. / двадесет лева/ за прекратяването на брака, както и  държавна такса 108 лв. /сто и осем лева/ върху уговорения размер на издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: