П Р И С Ъ Д А

 

 

 

                                            2018 година                               град Разград

 

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На  двадесети ноември                                                                    2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: В.Б.

                                                                               А.Б.

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА                                                             

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     628  по описа за 2018  година

 

П Р И С Ъ Д И:

         

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Е.З.С., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, адрес за призоваване в страната: гр. Р., ул. ** за ВИНОВЕН за това, че на 24.12.2017 г. в гр. Разград, е причинил средна телесна повреда на М.Г.С. ***, изразяваща се в травматично избиване на втори долен ляв резец и фрактура на корените на първите ляв и десен резци на долната редица, неподлежащи на лечение - предстояща екстракция, по отделно и в съвкупност са обусловили трайно затруднение в дъвкателната функция /фаза на отхапване/ и неясно изговаряне на думи /фъфлене/, за срок повече от един месец - престъпление по чл. 129, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК му НАЛАГА наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ДВЕ ГОДИНИ, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, чието изтърпяване ОТЛАГА за изпитателен срок на основание чл. 66, ал. 1 от НК  в размер на ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимия  Е.З.С.,  ЕГН **********  да заплати по сметка на ОД на МВР гр. Разград сумата 357,68  (триста петдесет и седем лева и 68 ст.) лева, представляваща разноски на досъдебното производство.

ВЕЩЕСТВЕНИ доказателства: сива зимна шапка с надпис „G-STAR RAW“; синьо яке със син цип, бяла качулка и надписна етикета FISHBONE, след влизане в сила на присъдата да бъдат върнати на подсъдимия Е.З.С..

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред ОСРз.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                             

 

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                            2.