П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   пети ноември                                                                            2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ГАЛИН ТУПЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 781 по описа за 2018 година

На именното повикване в 09.30 часа, се явиха:

 

ЗА Разградска районна прокуратура се явява прокурор Тупев.

ПОДСЪДИМИЯТ Ю. призован, явява се лично,  и със защитник адв. П., упълномощена на досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Д.Ш.Ю., роден на *** ***,  с адрес за призоваване в страната : гр. Разград, ул. „****** № **, български гражданин, средно образование, неженен, работник във ферма в гр. Лайпциг, Германия, неосъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението.  Считам, че същото не противоречи на закона и морала, и моля да го одобрите.

АДВ. П.: Поддържам споразумението. Считам, че са налице предпоставките на чл. 381 от НПК за неговото одобряване.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение.

 

Настоящото споразумение се сключва между обвиняемия-Д.Ш.Ю., роден на *** ***, ЕГН **********, с адрес за призоваване в страната : гр. Разград, ул. „*******“ № **, български гражданин, турчин, средно образование, неженен, работник във ферма в гр. Лайпциг, Германия, неосъждан, представляван от защитника си-адв. М.П.-***, представлявана от мл. прокурор-ГАЛИН ТУПЕВ.

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае бързо производство № 1873 ЗМ-581/2018г. по описа на РУ на МВР-гр. Разград, вх. № 1372/2018 г. по описа на Районна прокуратура-гр. Разград, водено срещу обв. Д.Ш.Ю., за това, че:

На 21.10.2018г. в гр. Разград е управлявал МПС-лек автомобил „Сеат Леон“ с рег. № РР 9469 ВК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,59  на хиляда, установено по надлежния ред-престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

ЕИСПП № ПР. БПЖ  21800581 БФТ

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си обв. Д. Ю. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по  чл. 343б, ал. 1 от НК.

2. Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. Д. Ю. за извършеното от него престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК-6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.  

 3. Възпитателната работа по отношение на обв. Д. Ю. се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

4. Страните приемат на обв. Д. Ю. да се наложи при условията на чл. 55, ал. 2 вр. с ал. 1, т. 1 от НК наказание ГЛОБА в размер на 180 лева, предвидено наред с наказанието „Лишаване от свобода“ за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

5. На основание чл. 343г във вр.с чл. 343б, ал.1 от НК на обв. Д. Ю. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 ГОДИНА, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се  зачита времето, през което обв. Д. Ю. е лишен от това право по административен ред, считано от 21.10.2018 г.

6. На основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият  е бил задържан на  основание чл.72, ал.1 от ЗМВР със  заповед за задържане на лице от 21.10.2018г. обв. Д.Ш.Ю. е бил задържан за срок от 24 часа, по реда на ЗМВР.

7. Разноски по делото не са направени.

ІV.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Обвиняемият Д.Ш.Ю. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                 МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                               / Г. ТУПЕВ /

 

 

ЗАЩИТНИК:

                    /адв. М. П.  /

 

 

ОБВИНЯЕМ:

                         / Д. Ю. /

 

 

СЪДЪТ, след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

          О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от мл. прокурор Галин Тупев, подсъдимият Д.Ш.Ю. , и неговия защитник адв. М. П. споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Ш.Ю.,  ЕГН **********, с адрес за призоваване в страната : гр. Разград, ул. „*******“ № **, български гражданин, средно образование, неженен, работник във ферма в гр. Лайпциг, Германия, неосъждан, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 21.10.2018г. в гр. Разград е управлявал МПС-лек автомобил „Сеат Леон“ с рег. № РР 9469 ВК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,59  на хиляда, установено по надлежния ред-престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, като му налага при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК наказания ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ  ГОДИНИ, и  ГЛОБА в размер на 180 /сто и осемдесет/ лева.

На основание чл. 343г във вр.с чл. 343б, ал.1 от НК на обв. Д. Ю. му налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК  зачита времето, през което обв. Д. Ю. е лишен от това право по административен ред, считано от 21.10.2018 г.

На основание чл. 59, ал. 4 от НК  зачита времето, през което същият  е бил задържан на  основание чл.72, ал.1 от ЗМВР със  заповед за задържане на лице от 21.10.2018г.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 781/18 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 09.38 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: