П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   двадесет и трети ноември                                                       2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 825 по описа за 2018 година

На именното повикване в 10.00 часа, се явиха:

 

ЗА РАЗГРАДСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА се явява прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИТЕ М.М., М.М. и А.М. уведомени по телефона се явяват лично и със защитник адв. К. упълномощен от досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Нямам искания за отводи.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото. Нямаме искания за отводи.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимите.

А.М.М., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, женен, работещ-собствен бизнес, неосъждан, живущ ***, ЕГН **********.

М.А.М., роден на *** ***, български гражданин, с висше образование, неженен, работещ-собствен бизнес, осъждан, живущ ***, ЕГН **********.

М.М.М., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, неосъждан, живущ ***, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам внесеното споразумение. Други доказателства няма да соча. Постигнали сме споразумение за решаване на досъдебното производство за престъплението което е повдигнато на тримата обвиняеми, с тримата обвиняеми сме постигнали съгласие за решаване на въпросите визирани в ал. 5 на чл. 381 от НПК. Определили сме наказание на тримата. Считам, че така определеното наказание пробация включващо двете задължителни мерки е съответно на извършеното от тях деяние и справедливо, и ще постигне целите, които чл. 36 от НК предвижда и ще има своето превъзпитаващо действие и на тримата обвиняеми. Моля да одобрите споразумението като непротиворечащо на закона и морала.

АДВ. К.: Поддържаме подписаното от нас споразумение. С представителя на Районна прокуратура сме обсъдили всички аспекти на материалите по делото и приехме, че този вид и размер на наказанието е в състояние да изпълни целите по чл. 36 от НК. Моля да одобрите сключеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ М.М.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ М.М.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение.

Днес 15.11.2018 година в гр. Разград, на основание чл. 381 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по Досъдебно производство № 296 ЗМ-24/2018г. по описа на РУ МВР-Лозница, вх.№307/2018г. по описа на РП-Разград, между Десимира Недкова- прокурор в Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Р.К.- защитник на обвиняемите М.А.М., М.М.М. и А.М.М., по силата на което:

1.М.А.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, с висше образование, неженен, безработен, осъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител с А.М.М. и М.М.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК.

М.М.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител с А.М.М. и М.А.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му— престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал. 1 от НК.

А.М.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, женен, управител на „Булред“АД-Разград, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с М.М.М. и М.А.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК.

1.Страните се съгласяват за така извършеното престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ НК на обвиняемия М.А.М. да бъде наложено НАКАЗАНИЕ „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК- задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

Страните се съгласяват за така извършеното престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ НК на обвиняемия М.М.М. да бъде наложено НАКАЗАНИЕ „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 Незадължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

Страните се съгласяват за така извършеното престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ НС на обвиняемия А.М.М. да бъде наложено НАКАЗАНИЕ „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

a/ на основание чл. 426, ал.1 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК

задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 426, ал.2 вр. чл. 42а, ал.З, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК

задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

Направените по делото разноски в размер на 1300,00 лева /хиляда и триста лева/ се възлагат на тримата обвиняеми солидарно и следва да бъдат заплатени по сметка на ОД МВР- гр.Разград.

Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

1.Обвиняемият М.А.М. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

2.Обвиняемият М.М.М. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

3.Обвиняемият А.М.М. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                           ПРОКУРОР:

                                                                            /Д. Недкова/

ЗАЩИТНИК:

                       /адв. Р. К./

 

 

ОБВИНЯЕМ:      

                    /М.М./

 

 

ОБВИНЯЕМ:

                      /М.М./

 

 

ОБВИНЯЕМ:

                      /А.М./

 

 

 

СЪДЪТ, след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

          О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимите М.А.М., М.М.М. и А.М.М., и техния защитник адв.  Р. К., и Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от прокурор Десимира Недкова, споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ М.А.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, с висше образование, неженен, безработен, осъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител с А.М.М. и М.М.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК, като му налага НАКАЗАНИЕ при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК  „ПРОБАЦИЯ“, включваща следните пробационни мерки: А/задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; Б/ Задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ПОДСЪДИМИЯТ М.М.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител с А.М.М. и М.А.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му— престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал. 1 от НК, като му налага НАКАЗАНИЕ при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК  „ПРОБАЦИЯ“, включваща следните пробационни мерки: А/ Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; Б/ Задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.М., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, женен, управител на „****АД-Разград, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 27.02.2018г. до 09.04.2018г., в с.Градина, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с М.М.М. и М.А.М., се заканил с убийство на Р.Х.И., К.И.И., Р.Р.Х. и Х.Р.Х. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. чл.26, ал.1 от НК, като му налага НАКАЗАНИЕ при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК  „ПРОБАЦИЯ“, включваща следните пробационни мерки: А/ Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; Б/ Задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ОСЪЖДА подсъдимите М.А.М., ЕГН**********, М.М.М., ЕГН**********, и А.М.М., ЕГН**********, да заплатят за  разноските по делото в размер на 1300,00 лева /хиляда и триста лева/ платими по сметка на ОД МВР- гр.Разград.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 825/18 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10.17 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: