П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На          двадесет  и  осми     ноември     2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ   ИВАНОВА

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор: НЕДКА  ПЕТРОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №     837 по описа за 2018 година

На именното повикване в   9,30  часа, се явиха:

 

         ЗА РРП  прокурор Петрова.

         ПОДСЪДИМИЯТ С.Н.Х.  явява се лично и със защитник адв. Игнатова, преупълномощена  и приета от съда от днес.

         СВИДЕТЕЛИТЕ, призовани по реда на чл. 358 ал.3  НПК не се явяват.

         ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото,  като заявявам, че нямаме искания за отводи и по д-вата.  Представям д-ва за връчването на призовката и обвинителния акт.                                                                 

           АДВ.ИГНАТОВА: Да се даде ход на делото, въпреки,че обв.акт и призовката за днешното с.з. са връчени преди изтичане на предвидения в закона 3 дневен срок, моля да бъде даден ход на делото.   

         ПОДСЪДИМИЯТ Х.: Знам, че моят адвокат е ангажиран и е преупълномощил адв. Игнатова, искам тя да ме представлява.

Съдът                                                                                                                О П Р Е Д Е Л И :

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         СНЕМА самоличността на подсъдимият

          С.  Н.  Х., роден на *** г. в гр.Исперих, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно образование, неженен,  работещ, неосъждан, ЕГН **********.

          ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния  акт. 

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по д-вата. Представям постигнатото междувременно с подс. и неговия защитник споразумение,  предлагам делото да се разгледа по реда на Глава 29 НПК.         АДВ.ИГНАТОВА: Нямам искания за отводи и по д-вата. Моля производството да продължи по реда на Глава 29 НПК. Поддържаме подписаното от нас споразумение, моля да го одобрите.

Съдът с оглед изявленията на страните

         О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ ПО  реда на Глава 29 НПК.

Докладва депозираното споразумение за решаване на делото в съдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ: Сключеното споразумение не противоречи на закона и морала, предлагам да го одобрите.

АДВ.ИГНАТОВА: Моля да одобрите представеното споразумение, същото не противоречи  на  закона и морала.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         Съдът не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382 ал.6 от НПК вписва следното  съдържание на окончателното споразумение:

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  адв.Ивелина Игнатова– АК гр.Разград, защитник на подс.С.Н.Х., роден на ***г. в гр.Исперих, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** и Недка Петрова  - прокурор в РП гр.Разград.            

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 837/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу подс.С.Х. за това, че:

На 17.11.2018г., в гр.Разград,  управлява лек автомобил „Форд Мондео“ с рег.№ РР 10 79 ВА, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,24 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс.С.Х. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл.343б, ал.1 от  НК.

 2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.С.Х., при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК - 3 месеца „Лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.Възпитателната работа по отношение на подс.С.Х. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

4.На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на  подс.С.Х. да се наложи и наказание Глоба“, в размер на 200 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

5.На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс.С.Х. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година и 8 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс.С.Х. е бил лишен от това право по административен ред, считано от 17.11.2018г. 

6.На основание чл.59, ал.2 от НК се зачита времето, през което подс.С.Х. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа,считано от 23.50ч. на 17.11.2018г.

7.Разноски по делото - няма.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс.С.Н.Х. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният С.Н.Х., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

 

ЗАЩИТНИК:                                                       ПРОКУРОР:

                            /адв.Ив.Игнатова/                                                   /Н. Петрова/                                            

 

 

 

 

 

ПОДСЪДИМ:

                             /С.Х./

         Съдът след като се убеди, че така  постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала,

                   О П Р Е Д Е Л И :

         ОДОБРЯВА постигнатото между подс. С.Н.Х., представляван от защитника си адв. Ив.Игнатова от  АК – Разград и  РП – Разград, представлявана от прокурор Н.Петрова споразумение, съгласно което:

 ПОДСЪДИМИЯТ С.  Н.  Х., роден на *** г. в гр.Исперих, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно образование, неженен,  работещ, неосъждан, ЕГН ********** се признава  ЗА ВИНОВЕН в това, че На 17.11.2018г., в гр.Разград,  управлява лек автомобил „Форд Мондео“ с рег.№ РР 10 79 ВА, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,24 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК,  като му налага наказание  при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – ТРИ  МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ  ГОДИНИ и ГЛОБА в  размер на 200  /ДВЕСТА/ лева.

Възпитателната работа по отношение на подс.С.Х. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК налага на  подс.С.Х.  наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 от НК  ЗАЧИТА времето, през което подс.С.Х. е бил лишен от това право по административен ред, считано от 17.11.2018г. 

 На основание чл.59, ал.2 от НК  ЗАЧИТА времето, през което подс.С.Х. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа,считано от 23.50ч. на 17.11.2018г.

Прекратява производството по нохд 837/2018 г. по описа на РС – Разград.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     9.42 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                       

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: