Р      Е     Ш     Е     Н     И     Е

 

          №436                                                       29.11.2018 г.                                град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На двадесети ноември                                                                   две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание, в състав:

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар Живка Ранкова

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията

Гражданско дело     № 1025                               по описа за 2018 година

           

 

Р     Е     Ш     И:

 

ИЗМЕНЯ РАЗМЕРА на ежемесечната парична издръжка, която Д.Ю.Х., ЕГН**********, адрес ***, е осъден да заплаща на децата си А.Д.Ю., ЕГН********** и А.Д.Ю., ЕГН**********, чрез тяхната майка и законен представител Е.Ш.Х., ЕГН**********, адрес *** с решение по бр.д. №173/2006г. по описа на РРС от 50 лв./петдесет лева/ на 160лв. /сто и шестдесет лева/ считано от 01.06.2018г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства за нейното изменяване или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ ИСКА за увеличаване на издръжката в останалата му част до първоначално предявения размер от 200лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ децата А.Д.Ю., ЕГН********** и А.Д.Ю., ЕГН**********, да напускат пределите на страната и да напускат пределите на Република България и пътуват до Република Чехия и страни от Европейския съюз ежегодно, до навършване на пълнолетие, придружени от своята майка Е.Ш.Х., ЕГН**********, без съгласието на бащата Д.Ю.Х., ЕГН**********, адрес ***.

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ, на децата А.Д.Ю., ЕГН********** и А.Д.Ю., ЕГН**********, да бъдат издадени паспорти за задгранични пътувания, без съгласието на бащата Д.Ю.Х., ЕГН**********, адрес ***.

ОСЪЖДА Д.Ю.Х., ЕГН**********, адрес ***  да заплати на Е.Ш.Х., ЕГН**********, адрес ***  сумата 180/сто и осемдесет лева/ за разноски.

ОСЪЖДА Д.Ю.Х., ЕГН**********, адрес ***  да заплати по сметка на районен съд Разград сумата 316,80лв./триста и шестнадесет лева и осемдесет стотинки/ държавна такса.

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред РОС от връчването му на страните.

 

 

                                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: