Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  445                                         22.11.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На     двадесет и първи  ноември                                        две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар       Галя Мавродинова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1360 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между    С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес ***  и А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес *** на **** г. в с.Й., общ.И., обл.Р. ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете Б. С.Ш., ЕГН ********** се предоставя на бащата С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес *** и местоживеенето му се определя при този родител, като РЕЖИМА НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на майката А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес ***  с Б. се определя както следва: всяка първа и трета седмица от месеца от 9,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя.

          2.Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете Е. С.Ш., ЕГН ********** се предоставя на майката А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес ***. и местоживеенето на детето се определя при този родител, като РЕЖИМА НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на бащата С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес ***  с Е.  се определя както следва: всяка  втора и четвърта седмица от месеца от 9,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя.

          3. А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна парична издръжка на малолетното си дете Б. С.Ш., ЕГН **********, действащо чрез своя родител и законен представител С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес *** в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/ , считано от влизане в сила на съдебното решение от 25-то до 30-то число на всеки месец, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменяване или прекратяване на издръжката,.

          4. С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес ***  СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна парична издръжка на малолетното си дете Е. С.Ш., ЕГН **********, действащо чрез своя родител и законен представител А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес *** в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/ , считано от влизане в сила на съдебното решение от 25-то до 30-то число на всеки месец, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменяване или прекратяване на издръжката,.

          5. Придобитото по време на брака моторно превозно средство  марка „Шевролет“ модел Матиз, вид – лек автомобил, с държавен регистрационен № ***, рама  *** , двигател №**, цвят жълт, се поставя в дял на С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес ***, като дела на А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес *** е уравнен при подялбата на движимите вещи, придобити по време на брака. Застрахователната стойност на  автомобила е 900 лв.

          6. Съпрузите нямат претенции един към друг по отношение на движимите вещи, които са придобили по време на брака, като същите са поделили доброволно, и няма да имат такива претенции за в бъдеще.

          7. След прекратяване на брака съпругата А.Г.Б., ЕГН **********  ще носи предбрачното си фамилно име И.

          8. Съпрузите нямат претенции един към друг за влогове и /или суми по притежаваните от тях банкови сметки.

          9. Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

ОСЪЖДА С.Ш.Б., ЕГН ********** с адрес ***  .ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. / двадесет лева/ за прекратяването на брака, държавна такса  93,60  лв. / деветдесет и три  лева и шестдесет стотинки/ върху уговорения размер на издръжката, както и държавна такса от 18 лв. /осемнадесет лева/ върху стойността на дела му.

ОСЪЖДА А.Г.Б., ЕГН ********** с адрес ***.ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. / двадесет лева/ за прекратяването на брака, както и  държавна такса 93,60  лв. / деветдесет и три  лева и шестдесет стотинки/ върху уговорения размер на издръжката.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: