П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                              граждански      състав

На  четиринадесети ноември                                                         2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

                           

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ГР. дело №      1170      по описа за 2018 година

На именното повикване в 15:00 часа, се явиха:

 

         ИЩЕЦЪТ, редовно призован, за него се явява адв. В., редовно упълномощен с пълномощно приложено към исковата молба

         ОТВЕТНИКЪТ, редовно призован, за него юриск. Й.  

АДВ. В.: Да се даде ход на делото.

ЮРИСК. Й.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ход на делото на първо четене в 15.06 ч.

ДОКЛАДВА делото.

ПРИЕМА представените по делото доказателства.

         АДВ. В.: Постигнали сме съгласие за сключване на спогодба с ответника. Същата да бъде вписана в съдебния протокол и одобрена от съда. Спогодбата е със следните параметри: Агенция Пътна инфраструктура се задължава да заплати в месечен срок от датата на днешното съдебно заседание на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП сумата 117.62 лв., предмет на исковата претенция, а именно платено застрахователно обезщетение по застраховка Каско за виновно причинени имуществени вреди на лек автомобил Рено Лагуна с рег. № ***при пътно-транспортно произшествие на 07.08.2016 г. както и направените в производството по делото разноски в размер на 300 лв. за заплатен адвокатски хонорар и половината от заплатената държавна такса за образуване на делото в размер на 25 лв. Моля, при одобряване на споразумението от съда, съдът да определи да бъде върната половината от заплатената държавна такса за образуване на настоящото производство.

         ЮРИСК. Й.: Постигнахме съгласие. Съгласна съм да бъде записана в този текст съдебната спогодба. Моля само да добавим, че със сключването на спогодбата и двете страни считаме спора между нас за уреден окончателно, че никоя от страните няма повече претенции към другата страна по този спор.

         АДВ. В.: Съгласен съм, че приключваме спора.

 

 

         СПОГОДИЛИ СЕ:

 

1.                                                     2.

(адв. В.)                        (юриск. Й.)

 

 

СЪДЪТ, като взе предвид че така постигната между страните спогодба не противоречи на закона и морала и същата урежда спора предмет на настоящото дело, както и че спогодбата е сключена чрез процесуални представители, изрично упълномощени за това по реда на чл. 34, ал. 3 от ГПК

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА спогодбата, сключена между ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП, ЕИК ***, със седалище в гр. София и съдебен адрес ***, представлявано в настоящия процес от адв. Вл. В. и Агенция Пътна инфраструктура, ЕИК ***, представлявана в процеса  от юриск. Й., с която спогодба Агенция Пътна инфраструктура се задължава да заплати на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП сумата 117.62 лв. (сто и седемнадесет лева и 62 ст.), предмет на исковата претенция, представляваща застрахователно обезщетение изплатено по застраховка КАСКО за щети нанеси на л. а. Рено Лагуна, с рег. № ***при пътно-транспортно произшествие настъпило на 07.08.2016 г., както и сумата от 300 лв./триста лева/  заплатено адвокатско възнаграждение в настоящото производство и сумата 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща половината от внесената държавна такса по делото в едномесечен срок от днес.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

НА ищеца да се върне ½ от внесената от него държавна такса в размер на 50 лв., а именно 25 лв. на основание чл. 78, ал. 9 от ГПК, като дава възможност на ищеца в едноседмичен срок от днес да посочи банкова сметка, ***.

С оглед изчерпване на предмета на делото, съдът ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 1170/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на делото подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд гр. Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 15.16 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: