П Р И С Ъ Д А

 

                                2018 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     четвърти декември                                                         2018 година    

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

Секретар:  Пенка Тоцева

Прокурора:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело №   478   по описа за 2018 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.К.Д. - ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 03.04.2018 г. в с. Дряновец, обл. Разград е причинил на С.И.Д., ЕГН ********** *** лека телесна повреда изразяваща се в разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 НК - престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 78а НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в размер на 1400 лева (хиляда и четиристотин лева).

ОСЪЖДА подсъдимия Д.К.Д., със снета по-горе самоличност да заплати на С.И.Д., ЕГН ********** сумата 1500 лева (хиляда и петстотин лева), като обезщетение за неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва считано от 03.04.2018 г. до окончателното изплащане на сумата, като в останалата част до 3000 лв. съдът отхвърля гражданският иск като неоснователен в тази му част.

ОСЪЖДА подсъдимия Д.К.Д., със снета по-горе самоличност да заплати на С.И.Д., ЕГН ********** сумата 618 лева (шестстотин и осемнадесет лева) за деловодни разноски, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 60 лева (шестдесет лева) за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: