П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  двадесет и седми декември                                                      2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Б.

                                                                       М.С.

 

Секретар: Ганка Атанасова

Прокурор: Любомир Г.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 756 по описа за 2018 година

 На именното повикване в 11:00 часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Г..

ПОДСЪДИМИТЕ  редовно уведомени в предходно съдебно заседание лично  с родители и защитниците си.

ПОДСЪДИМИТЕ  Х.Х., Г.Г. и С.Г. и с настойниците.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

АДВ.  М.: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ като съобрази, разпоредбата на чл.  271, ал. 5 от НПК доколкото пострадалото лице Р.Н.Й. не е открита на посочения от материалите по ДП  адрес за призоваване в страната, а пострадалия В.А. Наков в предходно съдебно заседание е заявил, че няма претенции към подсъдимите, намира, че липсват процесуални пречки за даване ход на разпоредителното заседание, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ.

СЪДЪТ предоставя възможност на страните да заявят становище по реда чл. 248, ал. 1, т. 1 до т. 8 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: По т. 1 от чл. 248 от НПК делото е подсъдно, както родово така и местно на РРС. По т. 2 няма основание за спиране или прекратяване на наказателното производство по делото. По т. 3 считам, че не е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила, довели до ограничаване процесуалните  права на подсъдимите. По т. 4 налице са основания за приключване на делото по реда на глава 29 от НПК със споразумение, тъй като междувременно подсъдимите са възстановили всички щети предмет на деянието, след което сме постигнали с тях съгласие за вида и размера на наказанието на всеки от подсъдимите, както и другите въпроси визирани в глава 29 от НПК, ето защо считаме, че са налице тези условия и предлагам делото да продължи по реда на глава 29 от НПК. По т. 5 за момента не са налице нито една от хипотезите визирани в т. 5 на чл. 248 от НПК. По т. 6 мерките за процесуална принуда за момента не се налага  взимането на такива мерки. По т. 7 нямаме искания за събиране на нови доказателства към момента. По т. 8 считам, че не са налице основания за разглеждане на делото по общия ред, при положение, че производството продължи по реда на глава 29 от НПК  с одобряване на споразумението.

АДВ. П.: Делото е подсъдно на РРС. Няма основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. Не е допуснато отстранимо съществено процесуално нарушение на ДП,  което да е довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите. Налице са основанията за разглеждане на делото по реда на глава 29 от НПК. Считам, че делото не следва да се разглежда при закрити врати, привличане на резервен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършване на съдебно следствени действия по делегация. Тъй като не са наложени мерки за процесуална принуда и не се налага вземането на такива. Представям и моля да приемете като писмени доказателства платежно нареждане за възстановени щети на пострадалия В.В. и приемо-предавателен протокол за възстановени щети на Р.В.. Нямаме искания за събиране на нови доказателства. След заявеното желание на двете страни делото да приключи със споразумение считам, че не следва да бъде насрочвано ново съдебно заседание.

АДВ. С.: По т. 1 делото е подсъдно на РРС. По т. 2 не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. По т. 3 не са допуснати на ДП отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия. По т. 4 също се присъединявам, че делото следва да продължи по реда на глава 29 от НПК  и евентуално одобряване на представеното от представителя на държавното обвинение споразумение.  Не са налице основания за разглежда при закрити врати, привличане на резервен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършване на съдебно следствени действия по делегация.  По отношение  на моя подзащитен не е необхидомо вземане на мярка за процесуална принуда. Нямаме  искания за събиране на нови доказателства. Няма основание за насрочване на съдебно заседание по общия ред.

АДВ. М.:  Солидаризирам се с предждеговморящите колеги и считам, че по разпоредбите на чл. 248 от НПК делото е подсъдно на РРС. Няма основание за спиране или прекратяване. Не са налице безспорно допуснати на ДП нарушение на процесуалните правила, които да ограничават процесуалните права на обвиняемите. Считам, че са налице основания за разглеждане на  делото по реда на особените правила по реда на 29 от НПК,  щетите са възстановени и са представени писмени доказателства за това в днешното с.з. от защитата на подс. Й.Й.. Не са налице обстоятелства щото да се гледа делото при закрити врати, привличане на резервен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършване на съдебно следствени действия по делегация.  Считам, че не са налице предпоставки за взимане на мерки за процесуална принуда. Нямаме искания за събиране на други доказателства. След като сме сключили споразумение с представителя на РРП не е и необходимо да се насрочва делото в с.з. и да се призовават свидетели и вещи лица.

АДВ. М.:  По въпросите посочени в чл. 248 ал. 1 от НПК, по т. 1 считаме, че делото е подсъдно на настоящия съд. По т. 2 не са налице  основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. По т. 3 Не са налице безспорно допуснати на ДП нарушение на процесуалните правила, които да ограничават процесуалните права на обвиняемите. По т. 4 предвид представените писмени доказателства за възстановяване на щетите от защитника на Й.Й., моля същото да бъде прието и сме сключили споразумение с представителя на държавното обвинението и  моля делото да бъде разгледано по реда на глава 29 от НПК, а именно решаване  на делото със сключване на споразумение. По т. 5 не са налице основанията. По т. 6 не са налице основания по отношение на подзащитният ми за вземане на мярка за процесуална принуда. По т. 7 нямаме искания. По т. 8 във връзка с направеното искане по т. 7 моля делото да не бъде насрочвано за друга дата, а да продължим по реда на глава 29 от НПК.

ЗА ДА се произнесе с определение, съдът се оттегля на съвещание и обяви, че делото ще продължи в 11,40 ч.

СЛЕД дадената почивка заседанието продължава в 12,05 ч. с участието на прокурора, подсъдимите, настойниците и защитниците.

СЪДЪТ, като съобрази становището на страните на основание чл. 35 и чл. 36 от НПК съобразно изложеното в обстоятелствената част в диспозитива на обвинението намира, че делото, както родово така и местно е подсъдно на РРС.

СЪДЪТ, като съобрази становището на страните и разпоредбите  на чл. 249, чл. 250 и чл. 251 от НПК намира, че не са налице процесуални предпоставки за спиране или прекратяване на съдебното производство.

СЪДЪТ, като съобрази становището на страните и разпоредбата на чл. 249, ал. 4, т. 1 и 2 от НПК  и съобразно изложеното в обстоятелствената част в диспозитива на обвинителния акт намира, че на ДП не са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване процесуалните права на подсъдимите и пострадалите лица.

СЪДЪТ  намира с оглед депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между страните за решаване на делото, че са налице процесуалните предпоставки производството по делото да протече по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални предпоставки производството по делото, въпреки възрастта на трима от подсъдимите, които обаче са извършили процесното деяния в съучастие с пълнолетен да протече по реда на особените правила по чл. 248, ал. 5 от НПК.

СЪДЪТ с оглед процесуалното поведение на подсъдимите, както в хода на ДП, така и в съдебното производство не са налице основания за първоначално вземане или изменение на мерките за процесуална принуда.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 7 дневен срок от днес пред РОС.

СЪДЪТ  на основание чл. 252,  ал. 1 от НПК, съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕМИНАВА към производство по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимите.

Х.Й.Х., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование - ученик в училище „М.Кюри“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни. Запознат съм с обвинението.

С.М.Г., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование - ученик в училище „М.Кюри“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни. Запознат съм с обвинението.

Й.А.Й., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни. Запознат съм с обвинението.

Г.М.Г., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование -ученик в училище „Хр.Смирненски“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни. Запознат съм с обвинението.

СЪДЪТ докладва постъпили в разпоредителното заседание писмени доказателства Приемо-предавателен протокол от 21.12.2018 г. за възстановяване на причинени от процесното деяние имуществени вреди, както и   платежно нареждане до пострадалото лице В.А.В., с което се установява възстановяване на причинени от престъпното деяние  имуществените вреди.

ПРОКУРОРЪТ: Да се приемат.

АДВ. П.:    Да се приемат.

АДВ. С.: Да се приемат.

АДВ. М.: Да се приемат.

АДВ. М.: Да се приемат.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРИОБЩАВА към писмените доказателства по делото Приемо-предавателен протокол от 21.12.2018 г. за възстановяване на причинени от процесното деяние имуществени вреди, както и  платежно нареждане до пострадалото лице В.А.В., с което се установява възстановяване на причинени от престъпното деяние  имуществените вреди.

СЪДЪТ докладва производството е по реда на глава 29 от НПК по постъпило в съда споразумение при условията на чл. 384, ал. 1 от НПК постигнато между РРП представлявана от прокурор Г. от една страна от друга подсъдимия С.М.Г., ЕГН ********** обвиняем по ДП № 1873-ЗМ-118/2018 г. по описа на РУ МВР – Разград за извършено от него в с. Осенец, обл. Разград за времето от 01.12.2017 г. до 13.03.2018 г. престъпление по смисъла на чл. 197, т. 3 във  вр.  чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1 и 2, т. 4, пр. 2, във вр. чл. 194 , ал. 1 във вр. чл. 26, ал. 1 във вр. чл. 20, ал. 1 във  вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и защитникът му адв. Ал. М. ***.

ПОДСЪДИМИЯТ Г.М.Г., ЕГН ********** обвиняем по ДП № 1873-ЗМ-118/2018 г. по описа на РУМВР – Разград за извършено от него в с. Осенец, обл. Разград за времето от 12.02.2018 г. до 10.03.2018 г. престъпление по смисъла на чл. 197, т. 3 във вр. чл. 195, ал. 1 т. 3, пр. 1 и 2, във вр. чл. 194, ал. 1 във вр. чл. 26, ал. 1 във вр. чл. 20, ал. 2 във вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и защитникът му адв. Н.М. ***.

ПОДСЪДИМИЯТ Й.А.Й., ЕГН ********** обвиняем по ДП № 1873-ЗМ-118/2018 г. по описа на РУ МВР – Разград за извършено от него в с. Осенец обл. Разград за времето от 01.12.2017 г. до 13.03.2018 г. престъпление по смисъла на чл. 197, т. 3, във вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1 и 2, т. 4, пр. 2 във вр. чл. 194, ал. 1 във вр. чл. 20, ал. 2 от НК и защитникът му адв. Д.П. ***.

ПОДСЪДИМИЯТ Х.Й.Х., ЕГН ********** обвиняем по ДП № 1873-ЗМ-118/2018 г. по описа на РУМВР – Разград за извършено от него в с. Осенец, обл. Разград за времето от 01.12.2017 г. до 13.03.2018 г. престъпление по смисъла на чл. 197, т. 3 във вр. чл. 195, ал. 1 т. 3, пр. 1 и 2, т. 4, пр. 2 във вр. чл. 194, ал. 1 във  вр. чл. 26 ал. 1 във вр. чл. 20, ал. 2 във вр. чл. 63, ал. 1 т. 3 от НК и защитникът му адв. К.С. *** за прекратяване на производството по НОХД № 756/2018 г. по описа на РРС.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча нови доказателства.

АД. П.:  Поддържам споразумението. Няма да соча нови доказателства.

АДВ. С.: Поддържам споразумението. Няма да соча нови доказателства.

АДВ. М.: Поддържам споразумението. Няма да соча нови доказателства.

АДВ. М.: Поддържам  споразумението. Няма да соча нови доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимите.

ПОДСЪДИМИЯТ Х.Х.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Г.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Г.Г.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Й.Й.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази заявеното от страните на основание чл. 382, ал. 5 от НПК предлага на същите да внесат изменение в така депозираното пред съда споразумение в частта относно изброяване на лицата между, които е сключено споразумението.

ПРОКУРОРЪТ Не се противопоставяме.

АДВ. П.: Не възразявам.

АДВ. С.: Не възразявам.

АДВ. М.: Не възразявам

АДВ. М.: Не възразявам.

СЪДЪТ,  като съобрази така заявеното от страните на основание чл. 382, ал. 6 от НПК
                            О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение,  което следва да се подпише от прокурора, защитниците, родителите на непълнолетните подсъдими и подсъдимите.

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

гр.Разград, 27.12.2018г.

Настоящото споразумение се сключва на основание  чл. 384, ал.1  във вр. с чл. 381 от НПК.

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между:

ПОДС. Х.Й.Х., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование –ученик  в училище „М.Кюри“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********, -адв.Кр.С. ***,защитник, родител Й.Х.Й., ЕЕГН **********;

ПОДС.С.М.Г., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование –ученик  в училище „М.Кюри“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********,***, защитник, родител С.С.Р., ЕГН **********.

ПОДС.Г.М.Г., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование –ученик  в училище „Хр.Смирненски“-гр.Разград, неженен, неосъждан, ЕГН **********-***, защитник,  родител С.С.Р., ЕГН **********.

ПОДС.Й.  А.Й., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********,***, защитник  и Л.Г. - Районен прокурор на РП-гр.Разград.          

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 756/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу:

-подс.Хр.Х. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в различно съучастие като съизвършител със С.М.Г. ***  и Й.А.Й. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство-  тръбен /чешмеджийски/ ключ  е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2 метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева;1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител/    двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. ***  и 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  №10  до №30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и  джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. ***, или всичко на  обща стойност  728 лева без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ал.1, т.3 от НК.

         -подс.С.Г. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в различно съучастие като съизвършител с Г.М.Г. ***, Х.Й.Х. ***  и Й.А.Й. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство -  тръбен /чешмеджийски/ ключ е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2 метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева; 1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител   двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. ***  и 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60 см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  № 10  до № 30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински  чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и   джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева ,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. ***, или всичко на  обща стойност 728 лева без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.

-подс.Г.Г. за това, че за времето от 12.02.2018г до 10.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършител със С.М.Г. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2 метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева;1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител/    двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. *** без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с  чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК

-подс.Й.Й. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в съучастие като съизвършител със С.М.Г. и Х.Й.Х.,*** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – тръбен /чешмеджийски/ ключ е отнел чужди движими вещи: 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60 см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  № 10  до № 30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински  чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и   джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. *** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Х.Й.Х. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Хр.Х.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

3.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият С.М.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

4.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.С.Г.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

 

 

5.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Г.М.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

6.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Г.Г.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

7.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Й.  А.Й. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

8.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Й.Й.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК – ПРОБАЦИЯ, включваща следните пробационни мерки:

А/Задължителна регистрация по настоящ адрес, на подс.Й.Й., за срок от 6 месеца, с периодичност ДВА пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 6 месеца.

9.Разноските по делото в размер на 175,95 лева се възлагат на солидарно на четиримата подсъдими, платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

10.Приложеният  по делото като веществено доказателство компактдиск следва да бъде унищожен.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подсъдимите Х.Й.Х., С.М.Г., Г.М.Г. и Й.  А.Й. и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

Долуподписаните Х.Й.Х., ЕГН **********; С.М.Г., ЕГН **********; Г.М.Г., ЕГН ********** и Й.  А.Й., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларираме, че сме съгласни със споразумението и се отказваме от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

/Л.Г./                                            

 

 

ЗАЩИТНИЦИ:                                                

1…………………../адв.Кр.С./

 

2……………………/адв.Ал.М./

 

3……………………/адв.Н.М./

 

4……………………/адв.Др.П./                                                  

 

РОДИТЕЛ:

1………………. /Й. Й./

 

2………………./Ст. Р./

 

ПОДСЪДИМИ:

1………………….. /Хр.Х./

 

2…………………../С.Г./

 

3…………………./Г.Г./

 

4…………………../Й.Й./

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                                      О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното от една страна между РРП, представлявана от прокурор Г. от друга подсъдимите Х.Х. и родител Й.Й., защитник адв. К.С., С.Г., родител С.Р., защитник адв. Ал. М., Г.Г., родител С.Р. и защитник адв. М., Й.Й. и защитникът му адв. Др. П. споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 756/2018 г. по описа на РРС в следния смисъл:

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 756/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу:

-подс.Хр.Х. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в различно съучастие като съизвършител със С.М.Г. ***  и Й.А.Й. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство-  тръбен /чешмеджийски/ ключ  е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева;1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител/    двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. ***  и 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  №10  до №30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и  джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. ***, или всичко на  обща стойност  728 лева без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ал.1, т.3 от НК.

         -подс.С.Г. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в различно съучастие като съизвършител с Г.М.Г. ***, Х.Й.Х. ***  и Й.А.Й. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство -  тръбен /чешмеджийски/ ключ е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2 метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева; 1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител   двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. ***  и 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60 см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  № 10  до № 30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински  чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и   джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева ,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. ***, или всичко на  обща стойност 728 лева без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.

-подс.Г.Г. за това, че за времето от 12.02.2018г до 10.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършител със С.М.Г. *** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи: 1   бр.   микровълнова     фурна, марка   «Делонги»    на    стойност 35    лева; 1  бр.     смесителна     батерия, марка «Видима»  на стойност 30   лева; 1    бр.    градинска     шатра,   зелена на   цвят  на  стойност 15    лева;  2   бр .  дървени   корнизи от  резбован  масив, с   орнаменти  на  цветя,   всеки от  тях   с  дължина     2 метра   на   обща   стойност 8   лева; 2   бр.    плътни,   найлонови пердета  на  обща   стойност 6   лева; 2  бр.  автомобилни    гуми 19   цола, с   неустановена    марка на   обща стойност 80   лева,   1 бр.   кафе   машина ,   бяла на   цвят   със  стъклена кана  на  обща стойност 10   лева; 1   бр.   ел.    тример /храсторез/, марка «JCВ“ на  стойност 20   лева;1 бр.   усилвател «Privileg   на   стойност 10 лева; 1 бр. черен   удължител/    двужилен  с   двоен  контакт  на  стойност 4   лева,  всички вещи на обща стойност 218 лева от владението на Р.Н. *** без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с  чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК

-подс.Й.Й. за това, че за времето от 01.12.2017г до 13.03.2018г в с. Осенец, общ. Разград, в съучастие като съизвършител със С.М.Г. и Х.Й.Х.,*** чрез разрушаване и повреждане на прегради  здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – тръбен /чешмеджийски/ ключ е отнел чужди движими вещи: 2 бр.    медни   пръскачки на  обща  стойност 64 лева; 1 бр.  дървено  буре с  вместимост 30   литра на стойност 20 лева; 1  бр. електрическа косачка,   марка «Гризли» на  стойност 70   лева; 2 бр.    медни тави  с   размери:  диаметър 60 см. и   дълбочина 20   см. на обща стойност 12 лева; 1 бр.  електрически тример за косене на трева «QT 6020» на стойност 10 лева; 1 бр.  електрически   тример  за косене- новозакупен на стойност 65лева; 1 бр.  ел.  кабел –удължител  с  дължина 50 м, двужилен на стойност 35лева; 1 бр.   родопско одеяло на стойност 15   лева; 1бр.   плик за юрган  единичен на стойност 8   лева; 2 бр.    единични чаршафи на обща стойност 6 лева;  комплект   гидория  с  камъни от  № 10  до № 30   на  стойност 20   лева; 1 бр.  бензинов   трион, /моторна   резачка/  марка »RTR-Premium»  на стойност 120   лева; 1  бр.   градински  чадър на стойност 25   лева; 3 бр.   соларни    лампи /градински/  на  обща стойност 9  лева; 2 бр.   керамични фигури /гъба и   джудже/ на  обща стойност  10   лева; 1 бр.   крачна   помпа за  басейн на   стойност 9 лева,  всички вещи на обща стойност 510 лева от владението на В.А. *** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени - престъпление по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Х.Й.Х. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Хр.Х.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

3.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият С.М.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

4.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.С.Г.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

5.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Г.М.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2,  т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

6.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Г.Г.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“, пр.2 от НК – „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на протоколното определение за одобряване на споразумението по Общинско радио-гр.Разград.

7.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подсъдимият Й.  А.Й. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.197, т.3 във вр.с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 и 2, т.4,   пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

8.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Й.Й.  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК – ПРОБАЦИЯ, включваща следните пробационни мерки:

А/Задължителна регистрация по настоящ адрес, на подс.Й.Й., за срок от 6 месеца, с периодичност ДВА пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 6 месеца.

9.Разноските по делото в размер на 175,95 лева се възлагат на солидарно на четиримата подсъдими, платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

10.Приложеният  по делото като веществено доказателство компактдиск следва да бъде унищожен.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подсъдимите Х.Й.Х., С.М.Г., Г.М.Г. и Й.  А.Й. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаните Х.Й.Х., ЕГН **********; С.М.Г., ЕГН **********; Г.М.Г., ЕГН ********** и Й.  А.Й., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларираме, че сме съгласни със споразумението и се отказваме от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24 ал. 3 от НПК

        

                  О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 756/2018 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПРЕПИС от протокола след изтичане на 3 дневния срок за изготвянето му да бъде предоставен на служебните защитници.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 12,40 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ   : 1.

 

 

 

                                                                              2.