П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На двадесети декември                                                                   2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                            

 

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор: ГАЛИН ТУПЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 900 по описа за 2018 година

 На именното повикване в 14:00 часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Тупев.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован, лично и със защитник адв. А. Т..

ПРОКУРОРЪТ: Свидетелите и вещото лице не са призовани, т.к. постигнахме споразумение с подсъдимия и неговия защитник. Представям същото.

 АДВ. Т.: След като бяхме призовани и получи подсъдимият обвинителния акт, се запознахме с него и постигнахме споразумение.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. С оглед постигнатото споразумение на 17.12.18 г. с подсъдимия и защитникът му, не се призовани свидетелите и вещото лице за днешно заседание. Моля наказателното производство да протече по реда на гл. 29 от НПК.

АДВ. Т.: Липсват пречки по даване ход на делото. Предвид изявлението на прокуратурата, във връзка с постигнатото споразумение за приключване на производството по реда на гл. 29 НПК.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните и депозирано по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение за прекратяване на наказателното производство намира, че за престъплението, за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обвинителен акт, процесуалния закон допуска производството по делото да протече по реда на гл. 29 НПК. Не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК, с деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване. Депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите описани в чл. 381, ал. 5 и 6 от НПК, поради което, съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки производството по делото да прочете по реда на гл. 29 от НПК. Мотивиран така, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на гл. 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

К.Р.М. роден на ***г***, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, с адрес за призоваване в страната: гр. К., ул. **, обл. Р..

СЪДЪТ докладва постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между РРП - от една страна, представлявана от прокурор Галин Тупев, от друга - К.Р.М., ЕГН **********, обвиняем по ДП № 1873 ЗМ -657/2018 г. по описа на РУМВР Разград, за извършено от него на 03.12.2018г. в гр. Разград, престъпление по смисъла на чл. 313, ал. 1 от НК и защитника му адв. А.Т. ***, за прекратяване на производството по НОХД  №900/2018 г. по описа на РС Разград.

ПРОКУРОРЪТ:  Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. Т.: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Съжалявам много. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните на основание чл. 382, ал. 6 от НПК,

О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателно споразумение, което се подписа от прокурора, защитника и подсъдимия.

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство по НОХД № 900/2018г. по описа на Районен съд-гр. Разград

Днес , 17.12.2018г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 вр. с чл. 381 от  НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 900/2018г. по описа на Районен съд-гр. Разград, между : Галин Тупев-мл. прокурор в Районна прокуратура-гр. Разград и адв. А.Т.-***-защитник на подсъдимия К.Р.М., ЕГН **********, по силата на което :

І. Страните се съгласяват НОХД № 900/2018г. по описа на Районен съд-гр. Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане на делото по общия ред.

II. Подс. К.Р.М., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, осъждан, с адрес за призоваване в страната: гр. К., ул. *, обл. Р. се признава за виновен за това , че на 03.12.2018г. в гр. Разград е потвърдил неистина в писмена декларация, която по силата на закон-чл. 160, ал. 1 от ЗДвП / „Дубликат на свидетелство за управление или на контролен талон към него се издава, когато свидетелството или контролният талон е изгубен, откраднат, повреден или унищожен, за което притежателят подписва декларация“ / във вр. с чл. 8, ал. 2 от ЗБЛД / „При изгубване , кражба, повреждане или унищожаване на български личен документ лицето е длъжно в срок до три дни да декларира това в най-близкото структурно звено на МВР“/ и чл. 35, т. 3 от Правилника за издаване на българските лични документи / „При издаване и подмяна на СУМПС освен документите , съгласно актовете по прилагането на ЗДвП се изискват и: при изгубено , откраднато, повредено или унищожено СУМПС-декларация за съответното обстоятелство по чл. 17, ал. 1“ / и се дава пред орган на властта-Началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-гр. Разград, чрез служителя Т.И.Г.-системен оператор в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-гр. Разград за удостоверяване истинността на някои обстоятелства , а именно, че свидетелство за управление на МПС с № 244615223 от 31.07.2007г., издадено на негово име е било изгубено-престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК

III-Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. К.Р.М., ЕГН **********, да му бъде наложено наказание при условията на чл. 57, ал. 1 вр. с чл. 54 от НК-глоба в размер на 300 лева.

IV-Веществено доказателство-Декларация № 309/03.12.2018г. от Правилника за издаване на българските лични документи да бъде отнета в полза на държавата.

V. Разноските по делото-109,57 лв / Графологическа експертиза / се възлагат на подс. К.М..

VI.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимият К.Р.М., ЕГН ********** декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

                                                 МЛ. ПРОКУРОР:

/ Г. Тупев /

ЗАЩИТНИК:

                    / адв. А. Т. /

 

 

ПОДСЪДИМ:

               / К.М. /

 

СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки, същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от Прокурор Галин Тупев - от една страна, и от друга - К.Р.М., ЕГН **********, и защитника му адв. А.Т. *** споразумение за прекратяване на производството но НОХД № 900/2018 година по описа на РСРз, в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ К.Р.М., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, осъждан, с адрес за призоваване в страната: гр. К., ул. **, обл. Р. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 03.12.2018г. в гр. Разград е потвърдил неистина в писмена декларация, която по силата на закон-чл. 160, ал. 1 от ЗДвП / „Дубликат на свидетелство за управление или на контролен талон към него се издава, когато свидетелството или контролният талон е изгубен, откраднат, повреден или унищожен, за което притежателят подписва декларация“ / във вр. с чл. 8, ал. 2 от ЗБЛД / „При изгубване , кражба, повреждане или унищожаване на български личен документ лицето е длъжно в срок до три дни да декларира това в най-близкото структурно звено на МВР“/ и чл. 35, т. 3 от Правилника за издаване на българските лични документи / „При издаване и подмяна на СУМПС освен документите , съгласно актовете по прилагането на ЗДвП се изискват и: при изгубено , откраднато, повредено или унищожено СУМПС-декларация за съответното обстоятелство по чл. 17, ал. 1“ / и се дава пред орган на властта-Началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-гр. Разград, чрез служителя Т.И.Г.-системен оператор в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-гр. Разград за удостоверяване истинността на някои обстоятелства , а именно, че свидетелство за управление на МПС с № 244615223 от 31.07.2007г., издадено на негово име е било изгубено-престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК

СТРАНИТЕ се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. К.Р.М., ЕГН **********, да му бъде НАЛОЖЕНО наказание при условията на чл. 57, ал. 1 вр. с чл. 54 от НК-ГЛОБА в размер на 300 лева.

ВЕЩЕСТВЕНО доказателство-Декларация № 309/03.12.2018г. от Правилника за издаване на българските лични документи да бъде отнета в полза на държавата.

РАЗНОСКИТЕ по делото-109,57 лв / Графологическа експертиза / се възлагат на подс. К.М..

СТРАНИТЕ подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

ПОДСЪДИМИЯТ К.Р.М., ЕГН ********** декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК,

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 900/2018 г. по описа на РСРз.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14:13 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: