Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 464                                          12.12.2018 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  четвърти декември                                              две хиляди и осемнадесета година           

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Живка Ранкова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №1789 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между К.С.Р., ЕГН**********, адрес *** и Й.Д.Р., ЕГН ********** адрес ***  с акт №79 от 23.06.2007г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете К.К.С., ЕГН********** се предоставят на бащата К.С.Р., ЕГН**********, като местоживеенето на детето ще бъде при него на адрес гр.Р.*****

Режимът на лични контакти с майката Й.Д.Р., ЕГН **********  с детето К.К.С., ЕГН********** е както следва:  Всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10 часа в съботния ден до 17 часа в неделния ден, тридесет дни през лятото по време несъвпазащо с платения отпуск на бащата, по един ден от всички празници – Великден, Колева, Нова година, както и по пет дни през зимната и пролетна ваканция.

Майката Й.Д.Р., ЕГН ********** се задължава да заплаща на детето К.К.С., ЕГН**********, чрез неговия баща К.С.Р., ЕГН**********, месечна издръжка в размер на 130 /сто и тридесет лева/, считано от влизане в сила на решението, в едно със законната лихва за всяка просрочена вноска до нейното изплащане.

По време на брака страните нямат придобито недвижимо имущество.

Ползването на семейното жилище – апартамент с адрес гр.Р.****** се предоставя на бащата К.С.Р..

Движимото имущество придобито по време на брака е поделено преди настоящото споразумение и страните нямат никакви претенции един към друг по отношение на имуществените си въпроси.

Задълженията към трети лица и институции, които е поел всеки един от тях на свое име, си остават лични за него и не ще представляват задължения на другия съпруг след прекратяване на брака. За уравнение на задълженията по изтеглените по време на брака кредити, К.С.Р. ще заплати на Й.Д.Р. сумата от 1320лв., които ще бъдат разпределени на 12 месечни равни вноски от по 110лв., считано от влизане в сила на решението.

            ОСЪЖДА К.С.Р., ЕГН**********, адрес ***   да заплати по сметка на РРС сумата 15лв. /петнадесет лева/.

ОСЪЖДА Й.Д.Р., ЕГН ********** адрес ***  да заплати по сметка на РРС сумата 108,60лв./сто и осем лева и шестдесет стотинки/

            Решението не подлежи на обжалване.

                                   

                    

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: