Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  466                             06.12.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                      състав

На     пети декември                две хиляди и осемнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар       Сребрена Русева

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№2472 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

Р  Е  Ш  И  :

 

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  С.С. Х.-Ч., ЕГН ********** с адрес *** и Е.Ш.Ч., ЕГН **********  с адрес *** на 11.09.2005 г. с акт №157 в  гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете Е. Е.Ш., ЕГН ********** се предоставя на майката С.С. Х.-Ч., ЕГН ********** и местоживеенето на детето се определя при нея, като се определя режим на лични отношения на детето с бащата Е.Ш.Ч., ЕГН **********  всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10,00 часа в събота до 16,00 часа в неделя и двадесет дни през лятото.

          2.Е.Ш.Ч., ЕГН **********  с адрес *** се задължава ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Е. Е.Ш., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител С.С. Х.-Ч., ЕГН ********** с адрес ***  ежемесечна парична издръжка в размер на 300 лв. /триста лева/, считано от 01.12.2018 г. до настъпването на причини за изменение или прекратяване на издръжката.

          3.Семейното жилище, находящо се в гр.Разград, ул.“Абритус“, № ***, вх.А, ап. *** се предоставя за ползване на С.С. Х.-Ч., ЕГН **********.

          4.Съпрузите не си дължат издръжка един на друг.

          5.След прекратяване на брака съпругата С.С. Х.-Ч. ще носи добрачното си фамилно име Х.

          6.Съпрузите доброволно и извънсъдебно са уредили отношенията си във връзка с придобитите по време на брака движими вещи.

 ОСЪЖДА С.С. Х.-Ч., ЕГН ********** с адрес *** ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. / двадесет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Е.Ш.Ч., ЕГН **********  с адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. /двадесет лева/ за прекратяването на брака, както и сумата 216 лв. /двеста и шестнадесет лева/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: